Hova folyt el félmilliárd forint a törvényszékeken? - lapszemle

InfoRádió
2017. április 24. 08:15
Különös körülmények között költöttek el félmilliárd forintot az ország húsz törvényszékén - közölte a Magyar nemzet.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy az Országos Bírói Tanács, és ha szükséges, a Csalás Elleni Európai Hivatal vizsgálatát kezdeményezi bírók egy csoportja, miután az LMP társelnöke bemutatta, hogy különös körülmények közt folyt el félmilliárd forint az ország húsz törvényszékén. Hadházy Ákos múlt heti sajtótájékoztatóján felelőtlen pénzszórásként értékelte, ahogy összesen 550 millió forintot költöttek el a bíróságok szervezetfejlesztésre.

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy legkorábban májusban jegyezheti be a bíróság pártként a Momentum Mozgalmat. A szervezetnek még nincs végleges választási programja, országjáró akciójuk tapasztalatait összegzik, illetve készülnek az első nagyobb, május 1-i tüntetésükre.

Az ellátási költségek és egyéb tartozások levonása után a legtöbb rabnak gyakorlatilag semmi pénze nem marad a börtönben keresett munkabérből, ami nagy feszültséget szül, és sokan megtagadják a munkát - írta a Magyar Nemzet. Székely László ombudsmannak a alacsony fizetéseket a Belügyminisztérium azzal indokolta, hogy a büntetés-végrehajtásnál foglalkoztatottak munkáltatásánál sajátos többletköltségek vannak.

A Magyar Idők arról ír, hogy a Teréz körúti robbantó ellen még a nyári szünet előtt vádemelésre készül az ügyészség. A most zajló elmeorvosi vizsgálat eredménye tükrében születhet meg a javaslat, ami szabadságvesztés kiszabását vagy kényszergyógykezelés elrendelését indítványozhatja.

A Magyar Idők szerint erős kereslet várható idén a régebbi irodaházakból az újabb, minőségi épületbe költözők, valamint az irodapiacra most belépők részéről egyaránt. Szakértők úgy vélik, a közeljövőben átadandó épületek területének hatvan százaléka már elkelt, de a többiről is tárgyalnak. Az idén ismét jelentős mozgás várható a fejlesztési telkek piacán, és az elkövetkező két évben látványosan bővülhet a budapesti modern irodák kínálata.

A Pénzcentrum arról készített összeállítást, hogy családi autót lehet venni ingyenhitelből. A portál szerint a karácsonyi időszakon kívül is gyakran találkozni 0 százalékos THM-es hitelajánlatokkal. Az alacsony kamatkörnyezetnek köszönhetően azonban már az autólízingek körében is egyre inkább terjed a kiemelkedően olcsó kölcsön, több autómárka kínál valódi nullás ajánlattal elvihető modelleket.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a román hatóságok ezentúl nem költségvetési forrásokból, hanem uniós alapokból folytatják az észak-erdélyi autópálya építését. Bukarest 5,1 milliárd euró értékben hívhat le infrastruktúra-fejlesztésre szánt összegeket. Ennek köszönhetően reális esély mutatkozik arra, hogy belátható időn belül elkészüljön az eredetileg 415 kilométeresre tervezett, időközben azonban megrövidített gyorsforgalmi út, amelynek megvalósítása már tizenhárom éve várat magára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!