Ettől függ a havi törlesztőrészlet nagysága - lapszemle

InfoRádió
2017. április 6. 08:00
A Magyar Nemzet információja szerint Tarlós István főpolgármester csütörtökön vagy legkésőbb pénteken újra tárgyal Orbán Viktor miniszterelnökkel a sztrájkra készülő BKV-dolgozók 30 százalékos béremeléséről. A Magyar Nemzet információja szerint Tarlós István főpolgármester csütörtökön vagy legkésőbb pénteken újra tárgyal Orbán Viktor miniszterelnökkel a sztrájkra készülő BKV-dolgozók 30 százalékos béremeléséről.

A Magyar Nemzet információja szerint Tarlós István főpolgármester ma vagy legkésőbb holnap újra tárgyal Orbán Viktor miniszterelnökkel a sztrájkra készülő BKV-dolgozók 30 százalékos béremeléséről. A közlekedési szakszervezetek április 28-tól három, majd április 24-től további ötnapos munkabeszüntetést hirdettek, és egyre valószínűbb, hogy meg is tartják, mert még az úgynevezett elégséges szolgáltatásokról sem született megállapodás - olvasható a lapban.

A Magyar Időkben az olvasható, hogy a kormány tegnap megtárgyalta azt a levelet, amit Szita Károly kaposvári polgármester írt Orbán Viktor miniszterelnöknek és a mai Kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter választ is ad rá. A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke arra kérte a kormányfőt, hogy a közösségi közlekedés állami támogatásának meghatározásakor a szolgáltató cégeket fenntartó települési önkormányzatok essenek azonos elbírálás alá a fővárossal.

A Portfolión az olvasható, hogy a rohamtempóban fejlődő technológia miatt egyre többen kerülnek behozhatatlan hátrányba a munkaerőpiacon, ami megpecsételi a vagyoni helyzetüket. A probléma még sosem volt ennyire aktuális, az pedig egyértelmű, hogy a jelenlegi szociális transzferrendszer képtelen megbirkózni vele. Emiatt a feltétel nélküli jövedelem koncepciója egyre népszerűbbé válik, sokan ebben látják a lehetőséget arra, hogy az emberiség végleg felszámolhassa a szegénységet.

A Világgazdaság azt írja, hogy a Richter árfolyama sorra dönti a rekordokat, amiben szerepe lehet annak is, hogy a JP Morgan szakértői a frissen felülvizsgált modelljükben rendkívüli növekedési potenciált látnak a társaság fontosabb eredménysorain. A lap szerint a rubel erősödése is sokat dobhat a Richter számain.

A Pénzcentrum szerint hitelfelvételkor el kell dönteni, hogy rövid vagy hosszabb kamatperiódusú lakáshitelt válasszunk, mert ezzel befolyásolhatjuk a havi törlesztőrészletek nagyságát és változékonyságát. A portál arra keresi a választ, hogy kinek érdemes rövid és kinek hosszabb kamatperiódusú lakáshitelt választania, és arra is van ötlete, hogy mit tegyen az, aki kiváltan a jelenlegi lakáshitelét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást