Simicska helyén kampányol a Jobbik - lapszemle

Infostart
2017. április 3. 08:00
Országos kormányellenes plakátkampányba kezdett a Jobbik, méghozzá Simicska Lajos plakáthelyein - számol be a Magyar Idők.

A magyar gazdaságnak olyan iparbetelepedésre van szüksége, amely magával hozza a fejlett technológiát, és amelyhez a hazai cégek is kapcsolódhatnak - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Csaba László. A közgazdász hozzátette: presztízsberuházások helyett inkább az oktatásba és az egészségügybe kellene fektetni, a kormányzat részéről azonban hiányzik az az átfogó gazdasági stratégia, amelyre alapozva fölgyorsulhatna a növekedés.

A Világgazdaság arról ír, hogy régiós hátrányba került Magyarország, mivel a magyar termelékenység lassabban javult az utóbbi években, mint a régiós országokban, ami az üzleti és a szabályozási környezettel is összefügg. Hosszabb távon azonban a termelékenység alakulása a potenciális növekedés egyik legfontosabb tényezőjeként a gazdaság hosszabb távú felzárkózási pályáját is befolyásolja - hangsúlyozza a lap.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy országos kormányellenes plakátkampányba kezdett a Jobbik, méghozzá Simicska Lajos plakáthelyein. A lap hangsúlyozza, hogy az egykori radikális párt még mindig tagadja, hogy közük lenne a vállalkozóhoz, ahogy maga Simicska Lajos is cáfolta az egyezség létét, bár tegnap elismerte: minden szimpátiája a Jobbiké.

A Richternek idén több projektje van preklinikai, illetve korai klinikai szakaszban, ezek az elhízás, a kognitív rendellenességek, valamint az autizmus kezelésére fókuszálnak - mondta a Világgazdaságnak Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója. Hozzátette: az innováció biztosíthatja a Richter jövőjét.

A Magyar Idők szerint továbbra is hallgat a Teréz körúti merénylet okáról a gyanúsított. Egyelőre új védőjével, az egykori bíróval, Surdy Miklóssal sem működik teljeskörúen együtt P. László, aki nem akar hallani újabb kihallgatásról. A gyanúsított február elején tett beismerő vallomást.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, miként edz Hais Dorottya, aki a Mindenki című Oscar-díjas film "forradalmár" karakterét Lizát alakította, emellett pedig, bár csak másfél éve kezdett bele a műugrásba, több országos bajnoki cím után nemrég kijutott a ifi-Eb-re.

A Magyar Idők arról ír, hogy megkezdődött a kiemelt üdülőkörzetben elérhető családbarát szolgáltatások feltérképezése a Balaton körül, amit majd egy folyamatosan bővülő turistakalauz kiadása követ. A kormányzati fejlesztésekhez ugyanis a tó körül először számba kívánják venni a jelenlegi családbarát szolgáltatásokat.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy az uniós források tartják életben az építőipart, ám a szakág továbbra is küzd a korábban tapasztalt problémáival. Így kétszázmilliárdos lánctartozást görget maga előtt az ágazat és nem csökkent a feketefoglalkoztatás aránya sem.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle3
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást