Drágább lehet a húsvéti sonka - lapszemle

Infostart
2017. március 31. 07:07
Több mint 900 háziorvosnak nincs szakvizsgája - írja a Magyar Nemzet. Hamarosan egységes platformon kérdezhetjük le a Magyarországon üzembe helyezett autók kilométeróra-állását - olvasható a Pénzcentrumon.

A Magyar Idők azt írja, hogy a húsvéti sonka magasabb áron kerülhet a boltokba, a sertéshús ugyanis egy év alatt negyedével drágult. A drasztikus áremelkedést a termelők és a feldolgozók sem tudják lenyelni, tehát a kereskedőkön múlik, hogy a megnövekedett beszerzési költségből mennyit hárítanak át a vásárlókra - olvasható a lapban, ami szerint jó hír, hogy a szűkebb pénztárcájú vevőknek sem kell lemondaniuk a jó minőségről, mert a gyártók a korábbinál jóval kisebb kiszerelésű termékekkel is készülnek az idei szezonra.

A Magyar Nemzet szerint jelenleg 6209-en praktizálnak háziorvosként, ám csupán 3780-nak van háziorvostani, 1496-nak pedig csecsemő- és gyermekgyógyászati szakvizsgája. Vagyis több mint 900 háziorvos rendel úgy, hogy nincs ilyen irányú szakvizsgája – írja a lap.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy idén januárban és februárban több Start-számlát nyitottak a szülők, mint a tavalyi első két hónapban, de a Babakötvény még nem érte el korábbi népszerűségét . Míg 2011-ben csaknem minden második gyereknek megnyitották ezt a számlát, most csupán minden negyedik-ötödik kisbabáról gondoskodnak így.

A Portfolio szerint a Magyar Nemzeti Bank mellett még egy sor ország felügyelete figyelmezteti a lakossági ügyfeleket, hogy legyenek óvatosak a OneCoinnal, vagyis azzal az állítólagos új generációs kriptovalutával, amely valójában egy hatalmas nemzetközi piramisjáték álcája lehet. A modell a rengeteg gyanús jel és hatósági intézkedés ellenére egyelőre működik. Magyarországon is aktívan értékesítik, a különböző „oktatócsomagokat" megvásárlókat hatalmas hozammal és azonnal elkölthető OneCoinok ígéretével szervezik be a rendszerbe.

A napi.hu azt írja, hogy januárban kritikus helyzetbe került a magyar árampiac a sorozatos erőműleállások, az extrém hideggel magyarázható fogyasztásnövekedés és a régiós piaci hatások miatt. Az ellátás korlátozásra nem került sor, de az energiaárak megugrottak. Hasonló helyzetek a közeljövőben is kialakulhatnak - jósolja a portál.

A Pénzcentrum azzal a hírrel szolgál, hogy hamarosan egységes platformon kérdezhetjük le a Magyarországon üzembe helyezett autók kilométeróra-állását, biztosítási adatait és kárelőzményeit. A rendszer beindítása azonban ennél sokkal többel is kecsegtet, telematikus rendszerek telepítésével ugyanis minden lehetséges adatot megismerhetünk egy autóról, amit használtan szeretnénk megvenni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást