Ma derülhet ki Paks II. sorsa

Infostart
2017. március 6. 09:24
Az LMP információi szerint hétfőn zöld utat adhat az Európai Bizottság a paksi atomerőmű bővítésének.

Az Európai Parlament Zöld frakciójának értesülésére hivatkozva közölte Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja, hogy hétfőn az Európai Bizottság lezárhatja a paksi beruházás miatt indított utolsó kötelezettségszegési eljárást is.

"A bizottság úgy fog dönteni, hogy az utolsó, a tiltott állami támogatásra vonatkozó kötelezettségszegési eljárást is megszünteti a Paks II. beruházással kapcsolatban, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy Paks II-nek az Európai Uniós engedélyeztetése teljesen révbe ért, tehát Paks II. teljesen engedélyezve lett az Európai Unióban. Ez azt jelenti, hogy most már csak Magyarországról lehet ezt a beruházást megállítani."

Múlt héten egyszerre öt népszavazási kérdést is benyújtott a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozásáért a Nemzeti Választási Irodának az LMP.

Erre Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal reagált, hogy a nép már döntött a paksi beruházásról a 2014-es választások alkalmával, mivel a kormány politikája világos volt. Aszódi Attila, az atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos pedig már a kérdések benyújtása előtt úgy látta, hogy Magyarország energiabiztonságát veszélyeztetik a kezdeményezők.

"Ha valaki a magyar villamosenergia-ellátás biztonságát kikezdő ügyet szeretne a politikai színpadra feltolni, akkor először is a villamosenergia-törvényt kell elolvasnia, hiszen az a mindenkori kormányoknak feladatokat ad annak érdekében, hogy a villamosenergia-ellátás biztosítva legyen - hallható a HírTV felvételén.

A Nemzeti Választási Bizottság 30 napon belül hitelesítheti vagy vetheti el az LMP által benyújtott kérdéseket.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ma derülhet ki Paks II. sorsa
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást