Lista, amin Áder János az első, Gyurcsány Ferenc az utolsó - Lapszemle

Infostart
2017. február 27. 08:32
Áder János a legnépszerűbb, Gyurcsány Ferenc az utolsó a politikusok 15 fős népszerűségi listáján, amelyet a Magyar Nemzet mutat be.

A Magyar Nemzet a politikusok népszerűségi listáját mutatja be címlapján kezdődő cikkében. Ebből kiderült, Áder János köztársasági elnök számít itthon a legrokonszenvesebb politikusnak, az utolsó, 15. helyen Gyurcsány Ferenc áll. A második Varga Mihály, akit Karácsony Gergely követ. Orbán Viktor miniszterelnök a hatodik, közvetlenül előtte van Botka László és Tarlós István.

A Magyar Idők a ma Budapestre látogató román külügyminiszterrel készített interjút. Teodor Melescanu szerint teljesen egyértelmű, hogy a térségbeli országok hasonló módon látják az európai politika alakítását. A bukaresti diplomácia vezetője a migránsválság megoldását célzó erőfeszítések kapcsán alapvetően fontosnak tartja az Európai Unió külső határainak védelmét.

A Világgazdaság Lepsényi Istvánnal, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárával közöl interjút. Ebből kiderül, hogy idén három projekt indulhat el a járműgyártás és az ipari digitalizáció területén összesen 14 milliárd forintos beszállítói programban. Az államtitkár azt mondta, száz kisvállalkozás juthat támogatáshoz.

A Világgazdaság cikke szerint az állami ellátás problémái hajtják a keresletet, ezért átlag felett bővül a magánegészségügy. A lap által megkérdezett szolgáltatóknál tavaly 20-30 százalékkal emelkedett a betegforgalom. Egyre több a fekvőbeteg ellátottak száma is, míg 2015-ben 1100, 2016-ban már 1300 műtétet végeztek a magánegészségügyben.

A Magyar Nemzet cikke szerin Debrecenben folytatódik a hirdetőoszlopper. A Mahir Cityposter Kft jogi képviselője szerint a polgári törvénykönyv előírásaiba ütközik a fővárosi önkormányzat fellebbezése az eljárásban, ezért ellenkérelmet nyújtottak be a holnap folytatódó gazdasági perben.

A Magyar Idők cikke szerint hiába az uniós intelem, a fogyasztóvédelmi civil szervezetek kezében nincs megfelelő eszköz, amivel felléphetnének a kettős minőségű élelmiszerek ellen. A Fogyasztóvédők Országos Egyesülete szerint az európai jogalkotás jelentheti az egyedüli megáldást a problémára.

A Portfolio arról ír, a jelek szerint túl szigorúra és bonyolultra sikeredett a csak bő három hete megszületett, az EU-s projektek költségnövekményét szabályozó kormányrendelet, mert egy pénteki módosítással máris jócskán átírta azt a kormány. Ráadásul a változtatások szokatlanul sürgősen, már pénteken, azaz február 24-én este 9 órától hatályba is léptek.

A Magyar Nemzet cikke szerint teljes káosz, hozzá nem értés és késlekedés jellemzi a román kormány autópálya-építési stratégiáját. Már a tervezés és a közbeszerzési eljárás szakaszában óriási rendellenességek érhetők tetten az infrastruktúra-fejlesztés terén.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást