Megállíthatatlan az elöregedés - lapszemle

Infostart
2017. február 17. 07:07
Legalább egy hónapot csúszik az MSZP árnyékkormányának szombatra meghirdetett bemutatása – közli a Magyar Idők. Bőven 200 ezer fölött lesz azoknak az aláírásoknak a száma, amelyeket ma ad le a 2024-es budapesti olimpia ellen és a helyi népszavazás kiírásáért küzdő Momentum Mozgalom, valamint a szervezetet támogató több ellenzéki párt a Fővárosi Választási Bizottságnak - tudta meg a Magyar Nemzet.

Legalább egy hónapot csúszik az MSZP árnyékkormányának szombatra meghirdetett bemutatása – közli a Magyar Idők. A terveket Botka László elhúzódó tárgyalásai, illetve programhirdetése írta felül – tudtuk meg a lap. Molnár Gyula, az MSZP elnöke korábban azt mondta: három-négy olyan, nem az MSZP környékéről – gazdasági, egészségügyi, jogi és szociális területről – érkező szakpolitikusról van szó, akik a pártból ismert arcokkal együtt a kormány mondataira az árnyékkormány szereplőiként válaszolnak majd.

Bőven 200 ezer fölött lesz azoknak az aláírásoknak a száma, amelyeket ma ad le a 2024-es budapesti olimpia ellen és a helyi népszavazás kiírásáért küzdő Momentum Mozgalom, valamint a szervezetet támogató több ellenzéki párt a Fővárosi Választási Bizottságnak - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint így alighanem ki kell írni a budapesti népszavazást az olimpiarendezés kérdésében.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy megállíthatatlannak látszik az Európai Unióban az elöregedés folyamata az Eurostat adatai szerint. Németország van a legnagyobb bajban, Írország és Ciprus lakóinak azonban egyelőre nem kell aggódniuk.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy bár a jogszabályi szigorítások révén némileg javult a bankok magatartása, ma is találni kivetnivalót a tájékoztatásban vagy épp az online szolgáltatások biztonságában. Legalábbis a bécsi székhelyű App-Ray friss vizsgálata szerint több magyarországi pénzintézet mobilalkalmazása nem biztonságos, mivel azok lehallgatható csatornákat használnak az adatforgalomhoz. Mindezt az érintettek tagadják.

A Magyar Idők szerint újabb jobbikos alapszervezet oszlott fel, ezúttal a nagybörzsönyiek döntöttek a megszűnés mellett. Gödön is egyre több az elégedetlenkedő, a lap úgy tudja: a Vona Gábor pártelnök által meghirdetett irányváltás és a radikalizmustól való elfordulás miatt néhányan kiléptek a Jobbikból. Közben az ellenzéki párt többnapos frakcióülésén főként a Jobbik választási programjáról tárgyaltak.

A napi.hu arról ír, hogy idén megáll a fővárosi költségvetés zsugorodása, ám ennek ára a növekvő hiány. A főváros gazdálkodási önállósága gyakorlatilag megszűnt, ma már a kormány nélkül lépni sem tud - olvasható az új rendelettervezetben. A főváros azzal számol, hogy az adósságállomány a jelenlegi 5 milliárd forintról az évtized végéig 161,8 milliárd forintra hízik, ami az éves működési bevételeinek 78 százaléka. Bővebben a témáról 9 órától, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

A Portfolión arról olvashatnak az Eurostat legfrissebb adatai alapján, hogy melyik uniós ország költi a legtöbbet egészségügyre. A cikk értelmében jelenleg Svédország, Franciaország és Németország vezeti a listát, Magyarország a középmezőnyben szerepel.

Kacsa és liba helyett nyulat fogyaszthatnak a különlegességre vágyó vásárlók – közli a Magyar Idők. A szaktárca szerint a madárinfluenza okozta piaci rést érdemes lenne nyúlhússal kitölteni. A terméktanács szerint is van tér a hazai fogyasztás növelésére, a teljes termelés csupán három százaléka kerül a magyar vásárlók asztalára.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást