Ön hol tárolja a csokit? - Lapszemle

Infostart
2017. február 8. 07:07
A Magyar Idők azt írja, hogy Medgyessy Péter részt vesz, Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor azonban nem megy el a 4-es metró korrupciógyanús beruházását vizsgáló gazdasági bizottság jövő szerdai meghallgatására. A Magyar Nemzet arról számol be, hogy az uniós források sem segítettek a Fővárosi Közterület-fenntartó helyzetén.

A Magyar Idők azt írja, hogy Medgyessy Péter részt vesz, Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor azonban nem megy el a 4-es metró korrupciógyanús beruházását vizsgáló gazdasági bizottság jövő szerdai meghallgatására. Bajnai Gordon egyelőre még nem nyilatkozott erről. A fideszes Bánki Erik vezette testület a második körben a jelenleg DK-s, korábban MSZP-s Gy. Németh Erzsébet és Horváth Csaba volt szocialista főpolgármester-helyetteseket kérdezné meg az OLAF-jelentéssel összefüggésben.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy az uniós források sem segítettek a Fővárosi Közterület-fenntartó helyzetén. A cikk egy a birtokába jutott hangfelvételre hivatkozik, amelyen Csontos István, a cég vezérigazgatója beszél egy dolgozói gyűlésen. Csontos azt mondja, hogy csak a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése évente 4,5 milliárdos veszteséget okoz cégnek, főként azért, mert szennyezettsége miatt nem tudják eladni ezt hulladékot.

A Világgazdaság arról ír, hogy ígéretes növekedési potenciált látnak a hazai lízingcégek az autóüzletágon túl a flotta- és eszközfinanszírozásban. A lapnak Tóth Zoltán, Magyar Lízingszövetség főtitkára elmondta: a járműfinanszírozás továbbra is az egyik legfontosabb célja szervezetük tagvállalatainak, de emellett lényeges, hogy a lízingcégek eszköz beszerzéséhez is rugalmas és költséghatékony finanszírozást biztosítanak.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy az Ikarus Egyedi Kft. nyerte a Volánbusz Zrt. autóbusz-beszerzési tenderét.Az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében megjelentek szerint a társaság 180 darab új, csuklós autóbusz leszállítására kapott lehetőséget 15,37 milliárd forint értékben. A lap úgy tudja, elképzelhető, hogy ezek a buszok szerepet kapnak majd a 3-as metró felújítása alatt.

A Magyar Idők azt írja, hogy négy új határvédelmi bázist alakít ki a Magyar Honvédség a szerb–magyar határ mentén, Bács-Kiskun megyében, amelyek egyen ként mintegy 150 katona elszállásolására alkalmasak. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke arról is beszélt: a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programban összesen húszezer önkéntes tartalékos katonák képeznek ki.

A Portfolio arról ír, hogy ha nyugdíjba megyünk, nem kerül automatikusan a bankszámlánkra a nyugdíjcélú megtakarításunk. Amellett ugyanis, hogy bizonyítanunk kell a jogosultságunkat, rendelkeznünk kell arról is, hogy milyen rendszerességgel kapjuk meg a pénzt. Ha ez nem történik meg és idő előtt akarjuk kivenni a pénzünket, súlyos szankciókkal kell számolnunk.

A Napi.hu elkészítette a Kína-Egyesült Államok összecsapás forgatókönyvét. A kereskedelmi háború nyitánya felételezésük szerint Washington ütésével kezdődhet, amelyet az ázsiai óriás sem fog válasz nélkül hagyni: Kína ugyanis egy szakértő szerint az egy százaléknyi vámemelést sem hagy megtorlatlanul.

A Magyar Idők arról számol be, hogy elsőként hazánkban – mint a nemzetközi fuvarozásban jelentős szereplőnek számító országban – épít ki hídfőállást a Ford Truck, hogy később az egész kontinensen forgalmazza a törökországi gyárában készült kamionokat, nehézteherautókat. Az első két évben a magyar piac öt, később 10-15 százalékát kívánják megszerezni.

A Pénzcentrum a csokoládé tárolásra jellemző hibákat gyűjtötte össze: a táblás vagy szelet csokoládét 15 és 21 Celsius -fok között érdemes tárolni, napfénytől védett helyen. A hűtőbe viszont csak a legnagyobb melegben szabad betenni a csokoládét.