Olcsóbb a csirkemell, mint a sertéscomb - Lapszemle

Infostart
2017. január 26. 08:20
Még nem módosította a Klebelsberg Központ országszerte több iskola technikai dolgozóinak szerződését, így nem kizárt, hogy az érintettek késve fogják megkapni januári fizetésüket – tudta meg a Magyar Nemzet. Magyar tagja is lehet az új amerikai elnök, Donald Trump tanácsadói csapatának - közli a Magyar Idők tengerentúli hírportálokra hivatkozva.

Még nem módosította a Klebelsberg Központ országszerte több iskola technikai dolgozóinak szerződését, így nem kizárt, hogy az érintettek késve fogják megkapni januári fizetésüket – tudta meg a Magyar Nemzet. Bár január 1-jétől már a Klebelsberg Központ a munkáltatójuk az olyan, korábban önkormányzati dolgozónak számító iskolai munkatársaknak, mint például a takarítók, a portások, a gondnokok vagy a karbantartók, mégsem rendeződött az érintettek jogviszonya.

Magyar tagja is lehet az új amerikai elnök, Donald Trump tanácsadói csapatának - közli a Magyar Idők tengerentúli hírportálokra hivatkozva. A Business Insider egy, az új adminisztráció belső működéseire rálátó meg nem nevezett forrása szerint a londoni születésű, az utóbbi években amerikai állampolgárságot szerzett Gorka Sebestyén az amerikai biztonságpolitikai döntéshozatal legmagasabb rangú testületében, a Nemzetbiztonsági Tanácsban juthat pozícióhoz a közeljövőben.

Három százalékos növekedést jelez éves alapon a Világgazdaság mutatószáma, a Gyorsulási Irányadó januárban; a lap szerint erre több mint egy éve nem volt példa. Mint írják: a gazdaság növekedése a keresetek emelkedésének és a javuló munkaerőpiaci folyamatoknak köszönhető. A fogyasztási hitelek állománya azonban visszaesést mutat és az ipari termelés kiigazított adatai is kedvezőtlen képet festenek.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy komoly erőket mozgósít az adóhivatal az illegálisan működő online fogadóoldalak ellen. Az utóbbi két és fél évben majdnem ezer határozatot hozott a hatóság a külföldi hátterű honlapok lekapcsolásáért, miközben kiszabott 1,7 milliárd forintnyi bírságot. Az érintett szerencsejáték-oldalak képviselői sokszor nem hagyták annyiban a dolgot, a hazai bíróságok előtt már 160 per kezdődött meg.

Már olcsóbb a csirkemell a sertéscombnál - közli a Magyar Nemzet. Az általános forgalmi adó csökkentése óta legalább a duplájára nőtt a csirkehús iránti kereslet a lap által megkérdezett üzletláncokban, ahol egyelőre teljes egészében átadják a vásárlóknak az adócsökkentés előnyét. Hogy ez később is így lesz-e, nem tudni, de az év elején jelentős áreséssel szembesülhettek a vásárlók.

A Hyundai Motor közzétette negyedik negyedéves beszámolóját, amelyből kiderült, hogy zsinórban ez volt a tizenkettedik olyan negyedév, amikor csökkent a profitja - közli a Portfolio. A portál arra keresi a választ, hogy miként lehetséges, hogy a világ meghatározó autópiacain jelen lévő, innovatív autógyártónak folyamatosan esik a profitja.

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy két órás figyelmeztető sztrájkot tart ma reggel az Audi Hungaria Független Szakszervezet a győri motorgyárban. Az érdekképviselet ugyanis nem tudott megállapodni a béremelésről a gyárral, ugyanakkor az AHFSZ megvizsgálja, hogy milyen új ajánlattal tudná rávenni a munkáltatót az egyezségre.

A Magyar Idők szerint nő az agrárium gépesítettsége. Mint írják: a növekedés éve lehet az idei a hazai mezőgépgyártók és -forgalmazók számára, a bővülést az agrárium javuló teljesítménye és a vidékfejlesztési források megjelenése is hajthatja – ahogy az tegnap a 35. Agromashexpo megnyitóján is elhangzott.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást