Többet kell fizetni a postán - lapszemle

Infostart
2017. január 25. 07:07
A Magyar Idők arról közöl cikket, hogy baloldaliak kerülhetnek a Jobbik újjáépülő holdudvarába. A Világgazdaság arról ír, hogy hárommilliárd forintos állami beavatkozást kért a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése.

Emelkedtek a postai díjak – olvasható a Magyra Nemzetben. A többségében állami tulajdonú vállalat arról is döntött, hogy január 1-jétől nem foglalkozik a „nemzetközi szabványnak megfelelő levélszekrény-bedobónyílás méretét" meghaladó levélpostai küldemények kiszállításával, hiszen így is komoly gondot okozott az ünnepi időszakban megnövekedett mennyiségű levelek, csomagok időben történő kézbesítése.

A Magyar Idők arról közöl cikket, hogy baloldaliak kerülhetnek a Jobbik újjáépülő holdudvarába. A lap úgy tudja, hogy a Jobbik az oktatás és a romaügy mellett kulturális területen is felvette a kapcsolatot több, egykor a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormány mellett dolgozó, az MSZP holdudvarához tartozó értelmiségivel. Az érintetteket arra kérték, hogy vegyenek részt a Jobbik kormányzati felkészülésében, a programalkotásban.

A Világgazdaság arról ír, hogy hárommilliárd forintos állami beavatkozást kért a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése. A szervezet szerint ezzel az Alexandra bolthálózat fizetésképtelenné válása után megakadályozható lenne a a könyves piac összeomlása. A könyves cégek vezetői közül többen úgy nyilatkoztak, ha leírnák a bolthálózat fizetésképtelenségével keletkező veszteséget a 2016-os mérlegükből, ez többük számára is végzetes lenne, hiszen nem tudnak hitelt felvenni helyzetük konszolidálására.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy néhány faluban már hiánycikk a tüzelőanyag. Szakértők szerint néhány településen átmenetileg hiány lehet tűzifából, mert az illegálisan forgalomba hozott termékek kiszorultak a piacról és a kereslet a szokatlanul hideg miatt jelentősen megnőtt. A lap kiemeli, akár ellátási zavarokat is okozhat a fogyasztás megugrása.

Meghaladta a félmilliót a falusi turizmusban értékesített vendégéjszakák száma tavaly, ami a négy évvel ezelőtti piaci mélyponthoz képest csaknem másfélszeres bővülés – közölte a Magyar Időkkel a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének alelnöke. Szabó Géza jelezte, elsősorban a belföldi kereslet ugrott meg a vidéki szolgáltatások iránt, a várakozások szerint az előző évben 500 ezernél is több éjszakát értékesítettek a térségi szolgáltatók. Jövőre újabb robbanás várható az agroturizmusban, ezt az év végén megjelent 36 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírások támogatják.

A Napi.hu cikke szerint soha nem látott ütemben nő a pszichiátriai zavarok gyakorisága, az egészségügyi világszervezet szerint 2013-ban a tartós munkaképesség-csökkenés már több mint ötödét mentális zavarok okozták. A portál hangsúlyozza, hogy Magyarországon a megfelelő ellátáshoz kapacitásokat kellene bővíteni a szükségeshez képest ugyanis feleannyi pszichiáter van, megfelelő jogi környezetet teremteni és az igényekhez szabni a finanszírozást.

A Portfolio arra hívja fel az emberek figyelmét, hogy ha befektették a pénzüket, de hirtelen mégis szükség van rá, nemcsak akkor számíthatnak veszteségre, ha részvényekbe fektettek. Az állampapíroknál a visszaváltási árfolyam, a nyugdíjcélú megtakarításoknál az állami támogatás visszafizetése, befektetési alapoknál pedig a büntetőjutalék miatt lehet veszteséges egy-egy befektetés.

A Pénzcentrum arról készített összeállítást, hogy több tízezer forintba kerülhet a magyar családoknak a szmogriadó. A portál szerint az autósforgalom korlátozása jelentős teher, a szmognak kézzel fogható következményeként pedig ilyenkor sokkal többen fordulnak orvoshoz, és a betegségek miatt keletkező kiadások jelentősen megterhelik az emberek pénztárcáit.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást