Felfüggesztett börtönbüntetést kaptak az Andrássy úti ingatlan-ügy vádlottjai

Infostart
2017. január 24. 21:06
Több száz millió forintos hűtlen kezelés miatt felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta két Andrássy úti ingatlan 2004-es elidegenítése ügyében Fürst Györgyöt és tizenegy társát első fokon a Fővárosi Törvényszék.

A vádlottak VI. kerületi szocialista, illetve szabaddemokrata politikusokként vettek részt a két ingatlan pályáztatás nélküli eladásáról szóló döntésben.

„A büntetőeljárás két ingatlan - az Andrássy út 47. és az Andrássy út 3. - kapcsán indult meg. Az ügyészség két különböző időpontban emelt vádat, ezt a két eljárást a Fővárosi Törvényszék 2014. május 12-én egyesítette, mert mindkettőben ugyanazok a vádlottak szerepeltek” - ismertette az ügy előzményeit Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője.

A vádlottak a több mint 350 millió forintos vagyoni hátrányt okozó, több mint tíz évvel ezelőtti cselekmények miatt másfél és két év közötti felfüggesztett szabadságvesztést kaptak, emellett Fürst Györgyöt hetvenmillió forintos pénzbüntetéssel is sújtotta a törvényszék.

„A bíróság valamennyi vádlottat bűnösnek találta hűtlen kezelés bűntettében. Az ügyészi vádtól eltérően azonban nem 500, hanem több mint 350 millió forintot meghaladó, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat. Valamennyi vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a bíróság, de az ügyészség a fellebbezésében valamennyi vádlottra végrehajtandó szabadságvesztést kiszabását kérte, ezzel szemben valamennyi védő és a vádlott felmentés iránt nyújtott be fellebbezést” - mondta el Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője.

A vádlottak mindvégig tagadták bűnösségüket és azt hangoztatták, hogy politikai indíttatású koncepciós eljárás folyik ellenük.

A Fidesz a döntés után közölte, hogy a szocialista és szabaddemokrata politikusok ugyanúgy szervezetten adták el az Andrássy úti palotákat, ahogy szervezetten lopták ki a 4-es metróberuházás egyharmadát is. A kormánypárt abban bízik, hogy a jogerős ítélet a mostaninál is szigorúbb lesz, "mert a bűnözőknek a börtönben a helyük".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Felfüggesztett börtönbüntetést kaptak az Andrássy úti ingatlan-ügy vádlottjai
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást