Újabb kerítést húznak a határon? - lapszemle

InfoRádió
2017. január 19. 06:40
A Magyar Idők szerint a kormány hamarosan dönt arról, hogy második kerítést épít a déli határon. A Világgazdaság azt írja, hogy a taxik többségében, a 9500-ból már 7000-ben van online pénztárgép.

A Magyar Idők szerint a kormány hamarosan dönt arról, hogy milyen műszaki paraméterekkel, mennyi pénzből és mennyi idő alatt épül meg a második kerítés a déli határon. A kabinet nemsokára megtárgyalja az idegenrendészeti őrizet szigorításáról szóló belügyminisztériumi javaslatot is - írja a lap.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az elmúlt hónapokban munkatársak tucatjai hagyták ott a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalt. Ez azért súlyos probléma, mert ez a hivatal a szakképzés legfontosabb állami háttérintézménye - jegyzi meg a cikk szerzője.

A napi.hu oldalán az olvasható, hogy a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. nyerte az M2-es metróvonal és a gödöllői HÉV összekötésének, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal kialakításának előkészítésére kiírt, 5 milliárd forint keretösszegű nyílt tendert.

A Világgazdaság azt írja, hogy a taxik többségében, a 9500-ból már 7000-ben van online pénztárgép. Az Országos Taxis Szövetség elnöke a lapnak elmondta: akik jogosultak voltak a beszerzéshez nyújtott ötvenezer forintos támogatásra, és december 31-ig benyújtották az igénylésüket, azok hozzájutottak a pénztárgéphez. A többiek számlát adnak és havonta bevallást küldenek a a NAV-nak - tette hozzá Metál Zoltán.

A Portfolio szerint az európai autópiac sok meglepetést tartogatott tavaly: az eladások a várt felett nőttek, a Brexit miatt nem csökkentek az értékesítések Nagy-Britanniában, a Renault lett Európa második legnagyobb autógyártója, a magyar piac pedig olyan ütemben bővült, hogy mindenki mást maga mögé utasított.