Több kerület is befogadná a vidámparkot - lapszemle

Infostart
2016. november 23. 07:07
A Magyar Nemzet arról ír, csaknem a felére csökkent a biciklilopások száma az elmúlt négy évben, amióta egyre elterjedtebb a Bike Safe kerékpárjelölő és -nyilvántartásba vevő program. A Magyar Idők arról ír, több mint tíz évvel azután, hogy az első tesztprogramok elindultak, végre országos szintű vastagbélszűrés kezdődhet 2018 közepén.

A Magyar Nemzet arról ír, csaknem a felére csökkent a biciklilopások száma az elmúlt négy évben, amióta egyre elterjedtebb a Bike Safe kerékpárjelölő és -nyilvántartásba vevő program. Az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint míg 2013-ban jóval több, mint 12 ezer kerékpárlopást tartottak nyilván, addig 2016 októberére a lezárt eljárások nyomán ez a szám 6500 körülire csökkent.

A Magyar Idők cikke szerint, több kerület is szívesen befogadná a vidámparkot. Újpest két területet is tud javasolni azoknak a befektetőknek, akik vidámparkot építenének. A kerületi szabályozási terv már ennek szellemében készül. Zugló az érdeklődő befektetőnek Rákosrendezőt ajánlotta, a XVI. kerület az egykori Mátyásföldi repülőteret adná el szórakoztató központ céljára.

A Világgazdaság arról ír, kénytelen lesz újra meghirdetni a felszámoló a Zelnik-féle aranymúzeum épületét, mert első nekifutásra a 2,5 milliárd forintos irányár harmadát sem ajánlották érte. A lap szerint többen, köztük kínai és orosz befektetők is érdeklődtek, végül azonban csak egyetlen ajánlat futott be a Délkelet-ázsiai Aranymúzeum megvételére.

A Magyar Idők arról ír, több mint tíz évvel azután, hogy az első tesztprogramok elindultak, végre országos szintű vastagbélszűrés kezdődhet 2018 közepén. A lépés régóta indokolt lett volna, és nem azért, mert a régióban azon kevesek között vagyunk, akik még adósak ezzel a szűréssel. Sokkal nyomósabb érv, hogy Magyarországon évente tízezer új vastag- és végbélrákos esetet fedeznek fel, és évente ötezren bele is halnak ezekbe a betegségekbe.

A Magyar Nemzet cikke szerint napról napra egyre nagyobb veszteségek érik a magyar államot a letelepedési kötvények után fizetett luxuskamatok miatt. Hiába lenne olcsóbb már két éve piaci körülmények között finanszírozni az államadósságot, a kormány ragaszkodott a letelepedésikötvény-programhoz, amellyel tízszer több adófizetői forintot éget el teljesen feleslegesen. Az elmúlt szűk két évben a Magyar Nemzet számítása szerint 8,7 milliárd forintot bukott az állam, vagyis ennyivel több adófizetői pénzt költött el csak a letelepedésikötvény-programmal, mint ha piaci körülmények között finanszírozta volna az állam adósságát.

A Portfolio arról ír, nem mondhatjuk, hogy Magyarország a legszorgalmasabb uniós országok között lenne, ugyanis mindössze 32,6 esztendőt tett ki a várható munkával eltöltött életévek száma tavaly. Svédország híres a jólétről és a magánélet és a munka közötti egyensúlyról, azonban az Eurostat legújabb számai ezt a képet jelentősen árnyalják. Az EU-ban a svédek dolgoznak a legtöbb ideig életük során, várhatóan 41,2 évig. A lista végén az olaszok kullognak, akik több mint egy évtizeddel kevesebb dolgoznak északi társaiknál, átlagosan mindössze 30,7 esztendőt.

A napi.hu cikke szerint elképesztő összeggel csökkent a brit háztartások vagyona a Brexit-népszavazás miatt elsősorban a font értékének esése nyomán. A britek rosszabbul jártak az elmúlt időszakban, mint a törökök vagy a kolumbiaiak. A brit háztartások vagyona összesen 1,5 ezer milliárd dollárral csökkent közvetlenül azért, mert az Egyesült Királyság szavazóinak többsége júniusban úgy döntött, hogy a szigetország elhagyja az Európai Uniót. Vagyis a britek az elmúlt 12 hónapban elvesztették vagyonuk tizedét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást