Szeretjük a hűségprogramokat - lapszemle

Infostart
2016. november 16. 07:07
Tovább gyarapodtak az önkéntes nyugdíjpénztárak az idén - írja a Világgazdaság az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének adataira hivatkozva. Megkezdték a 200 ezer, hajléktalanok nevére vásárolt SIM-kártya azonosítását - értesült a Magyar Idők.

Az elmúlt napokban összehangolt módon mindhárom mobilszolgáltató megkezdte annak a 200 ezer SIM-kártyának az azonosítását, amit korábban egy hajléktalan nevére vásároltak szervezett alvilági körök – értesült a Magyar Idők. A kártyavásárlás szigorításáról szóló előterjesztést a jövő héten fogadhatja el az Országgyűlés.

Tovább gyarapodtak az önkéntes nyugdíjpénztárak az idén, szeptember végére a tagpénztárakban több mint 1121 milliárd forint halmozódott fel - írja a Világgazdaság az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének adataira hivatkozva. Egy átlagos pénztártagnak már egymillió forint fölötti összeg van a számláján. A pénztárak éves szinten 7,5 százalékkal növelték a vagyonukat, az átlagos tagi megtakarítás pedig 87 ezer forinttal emelkedett.

A Magyar Nemzet szerint egyelőre nem lehet tudni, mi lesz a sorsuk azoknak a fokozottan védett területen található gyógy- és keserűvízforrásoknak, amelyek Budapesten épp ott fakadnak, ahová úgy tűnik, a kormányzat az új dél-budai centrumkórházat is tervezi. A lapnak Palik Tibor, a keserűvizet kitermelő és forgalmazó Medaqua Kft. cégvezetője arról beszélt: bár már több mint egy hónapja bejelentették, hogy Dobogón épül az új dél-budai szuperkórház, máig nem érkezett hozzájuk hivatalos megkeresés.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy nem kis meglepetésre, az Országgyűlés gazdasági bizottsága tegnap támogatta Kepli Lajos jobbikos képviselő javaslatát arról, hogy hazánkban a nyári időszámítást vegyék alapul, és maradjon ebben a rendszerben. A politikus még októberben nyújtotta be indítványát az óraátállítás megszüntetéséről, ez mostanra került a bizottság elé. Az Országgyűlés jövő héten szavaz az előterjesztésről és Bencsik János, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint nincs akadálya, hogy a Ház elfogadja.

Nem terhelné jelentősen az államkasszát a tervezett 4 százalékpontos járulékcsökkentés mellett a 15 százalékos minimálbér- és a 25 százalékos szakmunkásbér-emelés a jövő évben, sőt az emelésből befolyó többletet osztanák vissza köztehercsökkentés formájában a munkaadóknak – derül ki a Magyar Idők birtokába került kormányzati kimutatásból. Számítások szerint azzal, hogy a következő két évben a jelenlegi 27-ről 21 százalékra csökken a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adókulcs, az önmagában jövőre 330 milliárd, 2018-ban pedig 500 milliárd forintos kiesést okozna.

Az Európai Védelmi Ügynökség költségvetésének emeléséről állapodtak meg az uniós tagállamok védelmi miniszterei kedden Brüsszelben - közli a Portfolio. Az európai hadiipari fejlesztések összehangolására szolgáló ügynökség büdzséjét most fogják először növelni 2010 óta, szakértők szerint ez annak köszönhető, hogy a tanácsülésen az Egyesült Királyság ezúttal nem akadályozta meg az emelést.

A fővárosban az átlagos újépítésű lakás alapterülete 63 négyzetméter, amelyért négyzetméterenként 661 ezer forintot kérnek el - írja a Pénzcentrum.hu a Budapesti Lakáspiaci Riportra hivatkozva. Továbbra is a XII. kerület és a belváros ingatlanai a legdrágábbak, ezeket a városrészeket Budán a 2., a 3. és 11. kerület, valamint Pesten a 6. és a 9. kerület követi, ahol a négyzetméterárak 600 és 900 ezer forint körül mozognak az új építésű lakások esetében.

A magyarok csaknem 75 százaléka jobban szeret olyan helyen vásárolni, ahol hűségprogramot is kínálnak - olvasható a Napi.hu-n a Nielsen piackutató hűségprogramokról végzett nemzetközi felmérése alapján. A megkérdezett hatvanhárom ország fogyasztóinak többsége elsősorban valamilyen ajándéktermékért vagy árengedményért kér hűségkártyát, Magyarországon ez vonzza a válaszadók 83 százalékát, az európai átlagnak pedig a 82 százalékát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást