Dömötör Csaba: mindenképpen lesz politikai következménye a népszavazásnak

Infostart
2016. szeptember 26. 08:22
A következő kormányokat is köti, ha érvényes lesz az október 2-i kvótareferendum - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.

A kvótareferendumnak mindenképpen lesz politikai következménye – hangsúlyozta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.

„Az érvényesség abból a szempontból számít, hogy amennyiben érvényes a népszavazás, akkor a népszavazás eredménye a következő kormányokat is köti. Mert az jól látszik, hogy a jelenlegi kormánypártok elkötelezettek abban, hogy Brüsszel megváltoztassa a kvótacsomaggal kapcsolatos döntéseit, de azért az ellenzéki pártok esetében nem ez a helyzet. Én nagyon fontosnak tartom azt, hogy egy olyan népszavazási eredmény szülessen, amely minden politikai szereplőt, minden politikai pártot köt a jövőre nézve.”

Dömötör Csaba hozzátette, hogy a Magyar Kormány minden lehetséges jogi eszközt mérlegel majd a kvóta ellen.

„Többféle forgatókönyvvel számol a kormány, de, hogy melyiket alkalmazza majd, az akkor dől el, ha látjuk a népszavazás végeredményét, mert az egyes kimenetelekhez kapcsolódóan értelemszerűen különböző eszközök társulnak.”

Az államtitkár hangsúlyozta: nem elsődleges cél, hogy Magyarország az Európai Biróság elé vigye az ügyet, inkább azt szeretnék, hogy a népszavazás adjon kellő felhatalmazást a kormánynak ahhoz, hogy az Európai Bizottság visszavonja döntését.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dömötör Csaba: mindenképpen lesz politikai következménye a népszavazásnak
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást