"Az EU érdekében utasítjuk el a betelepítési kvótát" - hetilapszemle

InfoRádió
2016. augusztus 18. 12:52
Újabb rezsicsökkentésre készül a kormány - írja Figyelő eheti száma. A Heti Válaszban Kövér László házelnök az Európai Uniós tagság fontosságáról is beszél.

A Figyelőben arról lehet olvasni, hogy újabb rezsicsökkentésre készül a kormány. Seszták Miklós fejlesztési miniszter a hetilapnak arról beszélt, hogy az energiaipari stratégiáról szóló döntésekkel a rezsicsökkentés eddigi eredményeit akarják megőrizni. A miniszter lát lehetőséget újabb rezsicsökkentésre is, de annak mértékéről nem kívánt nyilatkozni. Seszták Miklós kiemelte, hogy ez az uniós kötelezettségszegési eljárás kimenetelétől, a várható gázáraktól függ, valamint attól, hogy az állami energiaportfólióval elérhető jobb szinergiák mekkora javulást eredményeznek a költséghatékonyságban. A tárcavezető arról is beszélt, cél, hogy a Magyar Villamos Művek továbbra is piacvezető legyen Magyarországon. A miniszter hozzátette: az energiastratégia egyik kulcskérdése, hogy hol és milyen szerepet kap az Első Nemzeti Közműszolgáltató. Seszták Miklós elmondta, nagy cél az, hogy 2018-tól közel ötmillió fogyasztó egyetlen közüzemi számláról értesüljön a rezsivel kapcsolatos kiadásairól.

 A Heti Válasz interjút közöl Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével. A fideszes politikus azt mondta, bár 2004-ben az európai uniós tagságról szóló népszavazáson nehéz szívvel voksolt a csatlakozásra, de becsületbeli dolog volt igennel szavazni, mert éveken keresztül azzal érveltek, hogy ez jó Magyarországnak. A házelnök hangsúlyozta, hogy minden fenntartás ellenére ma is ki kell jelenteni, hogy az ország elemi érdeke az EU-tagság. Kövér László szerint Magyarország társadalmának, infrastruktúrájának megújítása elképzelhetetlen uniós források nélkül. A kormánypárti politikus arról is beszélt, hogy a határon túli magyarság az anyaországgal való kapcsolattartásában sokat profitál a határok átjárhatóságából. A házelnök hozzátette: a betelepítési kvótát az EU érdekében utasítják el, mert szuverén tagállamként úgy látják, a közösség vezetői egy egyenjogú közösségből föderációt akarnak létrehozni. Kövér László szerint egyetlen közép-európai országnak sem célja az EU dezintegrációja.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
"Az EU érdekében utasítjuk el a betelepítési kvótát" - hetilapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást