Egyszerűsödhet a családi csődvédelem - lapszemle

InfoRádió
2016. augusztus 5. 07:07
A Magyar Nemzet arról ír, hogy 750 liter víz árasztott el egy kávézót a Corvin sétányon, miután egy csőtörés után 9 nap telt el a vezeték elzárásáig. A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy a vezető pozíciókban lévő nőkre nagy nyomás nehezedik, miközben a családanyai szerepnek is meg kell felelniük.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy 750 liter víz árasztott el egy kávézót a Corvin sétányon, miután egy csőtörés után 9 nap telt el a vezeték elzárásáig. Az üzlethelyiség bérlője beperelte a tulajdonost.

A Magyar Idők szerint a Horn-kormány idején, 1996-ban a Magyar Honvédség Fenntartási és Elhelyezési Főigazgatóságától jutott ahhoz az ingatlanhoz Varju László, ahol a DK alelnöke, illetve családja azt a panziót üzemelteti, amit nem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában. A párt szerdán elismerte, hogy Varju László hibázott, de állításuk szerint a hiányt már pótolta.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy a vezető pozíciókban lévő nőkre nagy nyomás nehezedik, miközben a családanyai szerepnek is meg kell felelniük. Egy nemrég készült kutatásban a megkérdezettek többsége arról számolt be, hogy többet kell dolgozniuk annál, amit a munka és magánélet közötti kiegyensúlyozott állapot megkövetelne.

A Magyar Nemzet szerint Magyarországon tulajdonképpen nincs bérlakáskérdés vagy legalábbis egyik minisztérium sem érzi magáénak a témát. A lap arra volt kíváncsi, hogy mennyi bérlakás van Magyarországon és ebből mennyi jut szociális alapon a rászoruló családoknak. De kérdéseikre nem kaptak választ. A Magyar Nemzet úgy véli, hogy leginkább a bedőlt hitelekkel és az új otthonteremtési kedvezménnyel foglalkozik a kormány.

A Magyar Idők arról ír, hogy több lényeges ponton is egyszerűbbé válhatnak a családi csődvédelem szabályai. A módosításról a nyári szünet után határozhat a törvényhozás, a várakozások szerint azonban addig is emelkedhet a csatlakozó adósok száma.

A Népszabadság arról közöl összeállítást, hogy hamarosan kezdődik az iskola és már több helyen is meg lehet vásárolni a szükséges felszereléseket. A választék pedig hatalmas. Az iskolaszerpiac egyik vezetője a lapnak azt mondta: 15 dizájnból kétfajta célozza a fiúkat, míg a többi a lányokat mert ők jobban szeretnek válogatni.

A zálogházi csalásokról ír a Napi.hu. A Magyar Nemzeti Bank még tavaly fogyasztóvédelmi felhívást tett közzé mert több zálogház is megkárosította a fogyasztókat. A vizsgálatok még folynak de a Magyar Nemzeti Bank eddig 70 céget szólított fel arra, hogy fejezze be a visszaéléseket. A lap információi szerint azonban még mindig több olyan zálogház van, amely folytatja a visszaélést. A témával részletesen az InfoRádió 9 órakor kezdődő Üzleti Reggeli című műsora foglalkozik.

A Portfolio arról ír, hogy már külföldön is felfigyeltek a Magyarországon tomboló munkaerőhiányra. Ugyanis Magyarországon 35 ezer betöltetlen állást regisztráltak. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége érzékelve a probléma súlyosságát, előállt saját javaslataival.

A Pénzcentrum szerint csak kevés autós köt meglévő biztosítása mellé egy kiegészítőt biztosítást, amely megfelelő védelmet nyújt külföldi utazás során is. A lap annak járt utána, hogy a biztosítók mennyiért kínálják ezeket a szolgáltatásokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
LAPSZEMLE 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
LAPSZEMLE 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
GAZDASÁGI LAPSZEMLE
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást