Graffiti emlékezik meg Bud Spencerről

Infostart
2016. június 29. 18:37
Hatalmas Bud Spencer emlékgraffiti díszíti a Filatorigát HÉV-megállójához közeli falat. A Taker néven alkotó graffitis a Facebookra is kitett képe mellé csak ennyit írt: "Nem terveztem ma festeni menni".

„Az én gyerekkoromnak is része volt a Bud Spencer-Terence Hill filmek nézése, ezért készítettem a képet. Hétfőn éjjel jelentek meg a hírek Bud Spencer haláláról és akkor döntöttem el, hogy másnap ezzel kezdem a napomat, bár nem volt tervben a festés. Kedd reggel 8-kor álltam neki és délután 1 óráig csináltam” - mondta Taker, budapesti graffitis.

Hozzátette: 15 éve foglalkozik graffitivel, eleinte betűs rajzokat csinált, de 2005 környékén találkozott egy német csoport munkáival, akik akkoriban az egyetlen fotórealisztikus graffitis társaság voltak.

„Nagyon megtetszett és azóta fotórealisztikus graffitiket készítek” - jegyzete meg Taker.

Arra a kérdésre, miért épp ide festette Bud Spencert, azt válaszolta:

„Sajnos nincs túl sok legális lehetőség Magyarországon a graffitire, a Filatorigát legál fal, az fest rá, aki akar. Mivel kis felületről van szó, így viszonylag gyorsan cserélődnek a rajzok. Olyan helyet próbáltam választani, amelynél úgy éreztem, hogy minőségileg jobbat tudok csinálni. Ez íratlan szabály ebben a műfajban, az már más kérdés, hogy mindenki betartja-e” - fogalmazott a graffitis.

A Facebookon összejött több ezer lájkról azt mondta: ezek a tetszésnyilvánítások Bud Spencernek szólnak.

„Amikor valami olyasmit festek, ami az embereknek fontos, akkor ebben az a hozzáadott érték a részemről, hogy az emberek nem a megszokott és elvárt formában látják azt, amit szeretnek” - hangsúlyozta Taker, a Bud Spencer-graffiti készítője az InfoRádiónak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Graffiti emlékezik meg Bud Spencerről
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást