Gazdag műsorral kezdődött meg a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Infostart
2008. március 14. 19:45
A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjai mellett a Trio Midnight fellépése, és a 100 féle Erdély című kiállítás is várja az érdeklődőket a hétvégén a fővárosban.

Az Országos Széchényi Könyvtár: Csillag a Holló árnyékában című kiállításával nyílt meg pénteken a Budapesti Tavaszi Fesztivál, amelynek hétvégi programjaiból a színházi előadások közül a Katona József Színház péntek esti Macbeth bemutatóját lehet ajánlani.

Táncművészetben a Philadelphia Dance Company Blue előadása várja az érdeklődőket, pénteken és vasárnap este hét órakor a Művészetek Palotája - Fesztivál Színházában.

A hangversenyek között a Bayerisches Staatsorchester péntek esti fellépése szerepel, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, szombaton este pedig a Budapesti Fesztiválzenekar ad koncertet a Zeneakadémián, itt a közreműködők: Leonidas Kavakos hegedűn, Perényi Miklós pedig gordonkán.

Két izgalmas crossover est is lesz, mindkettő vasárnap este fél nyolckor. A reneszánsztól a dzsesszig koncert az Olasz Kultúrintézetben, a Fugato Orchestra és az EtnoRom közös koncertje a Millenáris Teátrumban kerül megrendezésre.

A jazzkoncertek közül a Trio Midnight fellépése péntek este fél nyolckor lesz a Nyitott Műhelyben.

Március 15-én szombaton délelőtt 11 órakor Szabadság, szerelem... címmel a Szélkiáltó Együttes ad ünnepi koncertet a Millenárison, "Esik eső, karikára..." címmel pedig a Muzsikás Együttes lép fel fél 8tól az Olasz Kultúrintézetben.

Március 16-án nyílik meg a 100 féle Erdély című kiállítás az V. kerületben, a Magyar Televízió Székháza előtti parkban.

Vasárnap kivételesen nem jazz szól majd a Budapest Jazz Clubban, 19 órától Karsai Márk Schubert-Liszt estje várja az érdeklődőket.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást