Mérgező gyermekjátékokat vont be az ÁNTSZ

InfoRádió / MTI
2008. március 12. 15:34
Mérgező gyermekjátékokat vont be az ÁNTSZ a Kikelet Hadművelet ellenőrzései során - közölte a helyettes országos tiszti főorvos. A játékok olyan anyagból tartalmaztak a megengedettnél többet, amely a gyermekek szervezetébe nagy mennyiségben bekerülve allergiát, asztmát, hormonzavarokat és vesekárosodást okozhattak.

A helyettes országos tiszti főorvos közölte: nemzetközi riasztás alapján 280 egységet, többek között importálókat, elsődleges forgalmazókat, kiskereskedőket, valamint piaci elárusítóhelyeket vizsgáltak meg.

Molnár Kornélia elmondta: a két műanyag játék (egy műanyag kalózfigura és egy ugyancsak műanyag elemes hal) olyan anyagból tartalmazott a megengedettnél többet, amely a gyermekek szervezetébe nagy mennyiségben bekerülve allergiát, asztmát, hormonzavarokat és vesekárosodást okozhat.

A két játék árusítását az ÁNTSZ azonnal felfüggesztette, és a 400 ezer forint összértékű termékeket visszaszállíttatta a forgalmazókhoz.

A helyettes országos tiszti főorvos hozzátette: az ellenőrzéseket folytatják, mert nem biztos, hogy mindenhonnan sikerült bevonni a veszélyes játékokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Molnár Kornélia, helyettes országos tiszti fõorvos
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást