Még márciusban kiírják a digitális műsorszórás pályázatait

Infostart
2008. március 12. 15:37
Még ebben a hónapban kiírja a pályázatokat a digitális rádiós és televíziós műsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságának megszerzésére a Nemzeti Hírközlési Hatóság - közölte a testület szóvivője, miután az Országgyűlés eseti bizottsága véglegesen jóváhagyta a pályázati kiírás dokumentációját.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság még márciusban kiírja a pályázatokat a digitális rádiós és televíziós műsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságának megszerzésére.

Márton György szóvivő az InfoRádióban elmondta: a szolgáltatási jog 12 évre szól majd, és a hivatal reményei szerint még az idén elindulhatnak az új szolgáltatások. A digitális műsorszórás bevezetésével az eddigi három földi sugárzású televízió csatorna helyett 5-10 műsort sugároznak majd.

Az Európai Unióban - és így Magyarországon is - a földfelszíni analóg műsorszórást legkésőbb 2011. december 31-én a digitálisnak kell felváltania.

A műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló tavaly elfogadott törvény szerint a Nemzeti Hírközlési Hatóság két pályázatot ír majd ki, az egyik pályázat öt digitális televízió műsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságának megszerzésére, a másik pedig egy digitális rádió műsorszóró hálózat üzemeltetésére vonatkozik.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Márton György szóvivõ
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást