Kósa leírta a szocialistákat: "Kiugrottak a tizedikről Gyurcsánnyal"

Infostart
2008. március 10. 06:20
A Fidesz alelnöke szerint az Albert-házaspár több-biztosítós egészségügyi rendszerrel összefüggő kérdéséről még idén ősszel népszavazás várható. Kósa Lajos az InfoRádiónak azt mondta: a mostani referendum eredménye nem sok jóval biztatja a kormányt.

A következő időszak nagy menete az Albert-házaspár kérdéséről szól majd, amely a több-biztosítós egészségügyi rendszer bevezetésének megakadályozását célozza - mondta a Fidesz alelnöke az InfoRádióban.

Nem a Fidesz, hanem egy civil házaspár mondta azt, hogy az üzleti alapú egészségi reform nem jó Magyarország számára - jelentette ki a politikus.

Kósa Lajos elmondta: ebben a kérdésben több szervezet kezdett aláírásgyűjtést, és már össze is gyűlt a szükséges mennyiség.

Idő kérdése csak, hogy benyújtsák. Õsszel valamikor népszavazás lesz erről a kérdésről is. Ez az eredmény sok jóval nem bíztatja a kormánypártokat - vélekedett Debrecen polgármestere.

Gyurcsány Ferenc a szocialistákkal együtt kiugrott a tizedikről. Minden emeletnél azt mondta, hogy eddig még jó. Most konkrétan bebizonyosodott, hogy nem jó - jelentette ki Kósa Lajos.

Az a kérdés, hogy a szocialisták mit reagálnak erre. Most nem a Fidesznél van a labda - tette hozzá.

Ilyen választási eredmény után nehezen biztathatják magukat azzal, hogy de a választók többsége őket támogatta, és milyen jó az egészségügyi és a felsőoktatási reform - mondta a Fidesz alelnöke.

Ha a szocialisták nem váltanak, nyugodtan elkezdhetnek azon gondolkozni, hogy milyen volt, amikor 1990-ben harmincegynéhányan voltak a parlamentben - mondta Kósa Lajos.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást