Megalakult az Új Tulajdonosi Program Tanács

InfoRádió / MTI
2008. március 5. 10:21
Az Új Tulajdonosi Program Tanács azt szeretné, ha a miniszterelnök által bejelentett kedvezményes privatizáció már az év végén, vagy 2009 elején megkezdődne.

Jó lenne, ha az év végén, vagy a jövő év elején már vásárolhatnának az első befektetők az állami vállalatok részvényeiből az Új Tulajdonosi Program keretében - mondta az Új Tulajdonosi Program Tanács alakuló ülését követően a testület elnöke.

Mészáros Tamás, a Corvinus Egyetem rektora hangsúlyozta, hogy a programba bekerülő vállalatokról és a kibocsátás ütemezéséről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. dönt.

A tanács tanulmányokat készíttet és biztosítja, hogy az előterjesztésről társadalmi, szakmai párbeszéd folyjon, majd április végéig javaslatot tesz a kormánynak a program alapvető elemeiről - tette hozzá.

Mészáros Tamás ide sorolta a részvétel feltételeit, a kedvezmények körét, illetve a határidőket is.

A testület tagjai: Szalay-Berzeviczy Attila, a BÉT elnöke, Pongrácz Tibor, az ÁPV Zrt. felügyelőbizottságának volt MDF-es tagja, Hardy Ilona, a monetáris tanács tagja, Borsik János (OÉT munkavállalók), Pataky Péter (OÉT munkavállalók), Dávid Ferenc (VOSZ OÉT munkaadók), Németh Ferenc, a Nemzeti Civil Alapprogram Tanács elnöke, Garai István, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke, Tóth János, a Gazdasági Szociális Tanács elnöke, Jankovics György, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke, Kupa Mihály volt pénzügyminiszter, valamint Vértes András, a GKI Zrt. elnök-vezérigazgatója.

2005-ben Gyurcsány Ferenc kedvezményes földtulajdont ígért az embereknek. Egyetlen gazda vagy gazdálkodó család sem jutott egyetlen talpalatnyi földhöz sem, a spekulánsok viszont nagyon jól jártak. Régi mese, régi szereplő, a hazugság politikája folytatódik - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást