Gyurcsány: 140 milliárd az oktatás fejlesztésére

InfoRádió / MTI
2008. március 4. 16:33
A kormány 130-140 milliárd forintot szán a következő években az oktatás fejlesztésére - mondta a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc szerint a korai fejlesztésre, az esélyegyenlőségre, a tehetséggondozásra, a tartalmi kérdésekre, a pedagógusok ösztönzésére, a mérésre-értékelésre és az intézményrendszer fejlesztésére helyezik a hangsúlyt.

Gyurcsány Ferenc Budapesten, az Új tudás, új iskola program céljait ismertető tanácskozáson kijelentette: a kormány a következő években 130-140 milliárd forintot szán oktatásfejlesztésre.

A miniszterelnök hozzátette: az összeg egy részét a költségvetésből, más részét európai uniós forrásokból biztosítja a kabinet.

A kormányfő a program elemeit ismertetve közölte: az oktatásban a korai fejlesztésre, az esélyegyenlőségre, a tehetséggondozásra, a tartalmi kérdésekre, a pedagógusok ösztönzésére, a mérésre-értékelésre és az intézményrendszer fejlesztésére helyezik a hangsúlyt.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: azokat a javaslatokat szeretnék megvitatni a szakmai, érdekképviseleti és civil szervezetekkel, amelyeket az oktatási kerekasztal munkája során dolgoztak ki.

Fidesz: köszönő viszonyban sincsenek a szavak és a tettek

A miniszterelnök szavaira reagálva a Fidesz helyettes szóvivője közleményben közölte, hogy "a Gyurcsány-kormány szavai és tettei köszönő viszonyban sincsenek egymással, hiszen a kisiskolák százainak ellehetetlenítésével, pedagógusok ezreinek elbocsátásával és a tandíj bevezetésével tönkretették a magyar oktatási rendszert".

"Március 9-én az emberek nemcsak a tandíjat törölhetik el, hanem az iskolák bezárására, a pedagógusok elbocsátására és a hallgatók megsarcolására épülő oktatáspolitikát is meg tudják változtatni" - tette hozzá Cser-Palkovics András.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást