Tarlós: "A főpolgármester teljesen hülyének nézi a budapestieket"

Infostart
2008. február 27. 14:32
Tarlós István, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője a BKV tervezett menetrend-változtatásáról azt nyilatkozta, hogy ilyet csak őrültek csinálnak. A politikus szerint nem lenne a közlekedési cégnek ekkora hiánya, ha nem kötnének gyanús szerződéseket használt autóbuszok vásárlására, vagy nem költenének felesleges tanácsadókra.

A BKV új Paraméterkönyv-tervezete egyetlen budapesti érdekét sem szolgálja, ha ezt életbe léptetik, akkor "azt kell mondani, hogy ilyet csak őrültek csinálnak" - mondta az InfoRádiónak a fővárosi Fidesz-frakció vezetője.

Tarlós István szerint a közlekedési vállalat 6 milliárd forintos hiányát nem így kellene csökkenteni, inkább nem kellene kiírni gyanús használtautóbusz-tendert 4 milliárd forint értékben, vagy közel 3 milliárdot kifizetni egy külső cégnek tanácsadási munkára.

A 4-es metró tervezése kapcsán a BKV 2006-ban már leszerződött egy másik külső, tanácsadó céggel, 6 milliárd forintért - hangsúlyozta az ellenzéki politikus, hozzátéve: van emellett a közlekedési cégnek külön a metróépítéssel foglalkozó vezérigazgató-helyettese, a munkát pedig a DBR Projektiroda is felügyeli.

A fővárosi Fidesz-frakció vezetője szerint az ügy képtelenségét mutatja, hogy a BKV annak a cégnek, amellyel 2007 decemberében kötött szerződést a 4-es metró projektjében nyújtott tanácsadásért - ami esetenként csak jegyzőkönyvvezetést jelent - havonta 9 millió forintot fizet ki.

Tarlós István szerint nem lehet fejlesztésnek nevezni a Paraméterkönyv átalakítását, hiszen annak bevezetésével hétvégén vagy este kilenc óra után a város külső részén lakók "egyszerűen nem tudnak hazajutni tömegközlekedési eszközzel".

A fideszes politikus kijelentette: érthetetlenek a tervezett változtatások, Demszky Gábor főpolgármester pedig teljesen hülyének nézi a budapestieket.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást