Orbán: már "a pokolban vannak"

InfoRádió / MTI
2008. február 25. 11:13
A Fidesz elnöke szerint a szabadság és a demokrácia világa mindig többre képes, mint a diktatúra. Orbán Viktor Szombathelyen, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján rendezett koszorúzáson beszélt erről.

A Fidesz elnöke szerint a demokrácia többre képes, mint a diktatúra, ezért ne higgyük el, hogy a diktatúra jobb egészségügyet, mindenki számára elérhetőbb oktatást tudott teremteni, mint amire a szabadság világa képes lehet.

Orbán Viktor Szombathelyen, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján rendezett koszorúzáson úgy fogalmazott: a rendszerváltás azért volt fontos, hogy a diktatúra áldozatainak meg lehessen adni a tisztességet, felelősségre lehessen vonni az elkövetőket, a jövő nemzedékének pedig jobb gazdaságot, magasabb életszínvonalat, jobb egészségügyet és színvonalasabb oktatást lehessen teremteni.

Az ellenzéki vezető hozzáfűzte: ezeket a célokat "mint rendszerváltók" nem adják fel, sőt, a diktatúra áldozatainak emléknapján megerősítik. Orbán Viktor szerint akik annak idején megkínozták a békés és becsületes embereket, javarészt már a "pokolban vannak".

A Fidesz elnöke hozzátette: ezzel még nem lehetnek elégedettek, mert az ő életünk még nem oldódott meg.

"Dacára annak a gazdasági kudarcnak, amelyben vagyunk, annak, hogy ma a hazugság politikája uralkodik Magyarországon, ne adjuk fel a reményünket abban, hogy a demokrácia mindig többre képes, mint a diktatúra" - fogalmazott Orbán Viktor.