A nyár közepén fogadhatják el a tervezetet

InfoRádió / MTI
2008. február 25. 12:06
A tervek szerint nyár közepére fogadja el a kormány az unió versenyképességének javítását célzó lisszaboni stratégia nemzeti programjának tervezetét - közölte az önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

A nyár közepén fogadhatja el a kormány az Európai Unió versenyképességének javítását szolgáló stratégia nemzeti programjának tervezetét - jelentette be az önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Bajnai Gordon a Gazdasági Szociális Tanács ülésén hangsúlyozta: a végső változatot októberben kell benyújtani Brüsszelnek.

A miniszter, aki egyben a magyar lisszaboni stratégia fő felelőse azt közölte: a szeptember közepéig tartó társadalmi párbeszédben, valamint a program kidolgozásában a kabinet kiemelt szerepet szán a Gazdasági Szociális Tanácsnak.

Bajnai Gordon hozzátette: a gazdaság versenyképességét erősítő, a foglalkoztatást bővítő reformokat valamennyi tagállamától elvárja az Európai Unió.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter emlékeztetett arra, hogy a 2000-ben elfogadott és 2005-ben megújított stratégia célja, hogy a közösség a világ legversenyképesebb régiójává váljon.