Viszonylagos nyugalomban a dunaszekcsői löszfal

Infostart
2008. február 22. 12:32
A dunaszekcsői polgármester szerint egyelőre nyugalomban van a löszfal, nem mozgott az elmúlt napokban. Faller János hozzátette: a löszfal alatti agyagos lábazat átnedvesedett. A polgármester beszélt arról is: hétfőn döntik el, szükséges-e a terület folyamatos őrzése.

Egyelőre nyugalomban van, nem csúszott tovább a dunaszekcsői löszfal - tájékoztatta az InfoRádiót a település polgármestere.

Faller János közölte: a legújabb vizsgálatok eredményeit még nem ismeri, annyi azonban biztos, hogy a löszfal agyagos lábazata átnedvesedett, emiatt csuszamlósabbá válhat.

Így már nagyobb annak az esélye, hogy egy esetleges nagyobb árvíz átmossa a löszfal lábát, így hamarabb bekövetkezhet a végleges földcsuszamlás - tette hozzá Dunaszekcső polgármestere.

A település vezetése hétfőn tudja meg, hogy milyen állapotban van a löszfal, ennek alapján születik majd döntés arról, hogy szükséges-e tovább rendőröknek őrizni a területet - mondta Faller János.

A polgármester hozzáfűzte: az önkormányzati miniszterhez fordult, hogy a probléma kezelésére a vis maior keretből kérjen pénzt, választ azonban egyelőre nem kapott.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást