Marad önkormányzati kézben a Farkasréti Általános Iskola

InfoRádió / MTI
2008. február 18. 17:40
Nem tárgyal tovább a farkasréti iskola alapítványi kézbe történő átadásáról a XI. kerületi önkormányzat, a kapott ajánlatok közül ugyanis egy sem felelt meg a kerület által támasztott összes feltételnek - közölte Molnár Gyula kerületi polgármester (MSZP).

Molnár Gyula közleményében felidézte: tárgyalási álláspontjuk mindvégig az volt, hogy az átadással olyan intézmény jöjjön létre, amely oktatási-nevelési szempontból speciálisabb igényeket is kiszolgáló választékot képes nyújtani az önkormányzati iskolák programjaihoz képest. A tárgyalásokon a szempontok között szerepelt, hogy az iskola átalakulásával ne érje hátrány a már ott tanuló diákokat és azok szüleit.

Elvárás volt továbbá, hogy az önkormányzat részére valódi és érezhető költségmegtakarítást eredményezzen a váltás. Azt tervezték, hogy a bérleti díjon kívül az alapítványt terhelné a felújítási költség, és az önkormányzat nem fizetné a normatív állami támogatáson felüli önkormányzati hozzájárulást sem.

A kapott ajánlatokban mindezen feltételek együttesen nem valósultak meg, így az önkormányzat nem fogadja el a beérkezett pályázatok egyikét sem, és az intézmény átadásáról nem tárgyal tovább - írta közleményében a XI. kerület első embere.

Molnár Gyula arra kér mindenkit, legyen partner abban, hogy az iskolában, az iskola körül az élet visszaálljon a normális kerékvágásba.

A Farkasréti Általános Iskola alapítványi kézbe adásának terve tavaly év végén vetődött fel, az önkormányzat elképzelései miatt többször demonstráltak a szülők és a diákok.