Gyurcsány a vizitdíjban hisz, nem a kézrátételben

Infostart
2008. február 15. 12:37
A haza sorsa nem a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésén múlik - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő. A miniszterelnök a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet új, 460 betegágyának átadásakor úgy fogalmazott, a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlését támogató népszavazási kampányok csak indulatkeltésre jók.

Kézrátétellel nem gyógyítható meg az egészségügy - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben, amelynek felújított tömbje megkapta az építőipari mesterdíj alapítvány nívódíjának elismerő oklevelét.

A miniszterelnök Horváth Ágnes egészségügyi miniszter és Demszky Gábor főpolgármester társaságában vett részt a vizitdíjból és a kórházi napidíjból származó bevételből vett 460 új, modern betegágy átadásán.

A miniszterelnök kiemelte: az egészségügy reformját már nem lehetett tovább halogatni, akkor sem, ha az átalakítás kényelmetlenségekkel és érdeksérelmekkel jár.

Az egészségbiztosítási törvény hétfői megszavazásával megkezdődött a beteg magyar egészségügy terápiája - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő szerint a vizitdíj és a kórházi napidíj nélkül nem tudnának modernebb eszközöket vásárolni az intézmények.

A népszavazásra és a Fideszre utalva Gyurcsány Ferenc politikai önzésről, szirénhangokról és felkorbácsolt indulatokról beszélt.

A haza sorsa nem a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésén múlik - hangsúlyozta.

A kormányfő szerint a legnagyobb dilemma az, hogy mindenki fizessen egy szolgáltatásért, vagy csak azok, akik igénybe veszik azt.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter szerint a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetése hozzájárult a hálapénz visszaszorításához és a betegek szemléletváltásához.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást