Sokmilliárdos állami tőkeinjekció jár a szívességi szocdemesítésért

Infostart
2008. február 14. 15:50
Az MSZP elnökének és helyettesének jóváhagyásával szakadt ketté a szocialisták több helyi szervezete - ismerte el a Heti Válasznak Kapolyi László üzletember, az MSZP országgyűlési képviselője, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke. A hetilap szerint tehát az MSZDP lehet az az alakulat, amely felfogja az MSZP-ről "leeső" baloldali szavazókat.

Ám szavazók helyett egyelőre csak a szocialista párt egy-egy helyi szervezetének forgácsait sikerült becsatornázni az MSZDP-be; ezeket is csak azért, mert az MSZP tagbeléptetési, fiktívszervezet-alapítási lázban ég, és a régi szocialistákat több esetben kiszorította az új bevételközpontú nemzedék. A cikk kitér arra is, hogy Kapolyi László, a "baloldal KDNP-je" címre pályázó MSZDP elnöke szerint nem etikátlan, ha a szívességi szocdemesítés közben sokmilliárdos állami tőkeinjekciót kap az egyik energetikai érdekeltsége.

Tűt keresnek a szénakazalban a hatóságok, amikor környezet- vagy természetkárosító bűncselekmények elkövetőit szeretnék elkapni -írja a Heti Világgazdaság. A hulladékkal, védett növényekkel vagy állatokkal üzletelők egyre szervezettebbé válnak. Ábrahám Attila alezredes, a Nemzeti Nyomozóiroda környezetkárosító bűnözések felderítésére szakosodott alosztályának vezetője szerint leginkább az illegális hulladékimportnál mutatkoznak a szervezettség jelei. Az állat csempészetben a külföldi hálózatok dominálnak, itt a magyarok rendszerint csak futárszerepet játszanak, és Magyarország is inkább tranzitútvonal e tekintetben, mintsem célország.

Az online térképszoftver, a Google Earth nem csak világlátásunkat, kultúránkat, hanem identitásunkat is befolyásolja - írja a Figyelő. A Google Maps alkalmazások valamelyikével valós időben követhetjük végig saját laptopunkon az amerikai légtérben tartózkodó repülőgépek útvonalait. Pillanatok alatt megtalálhatjuk Boston legjobb éttermeit, akár étteremkritikákkal egybekötve, és a világ legjobb szörfhelyeit, vagy a földgolyó éppen aktív vulkánjait. A cikk szerint a világ közelebb került az egyénhez, mint eddig bármikor, a kultúrák közötti távolságok elmosódtak, ráadásul a felhasználó aktív résztvevővé is válhat mások világról alkotott képének kialakításában.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást