Program segít kiszűrni a tisztességtelen internetes kereskedőket

Infostart
2008. február 13. 21:38
Az online kereskedelemmel foglalkozó cégek ellenőrzését teszi lehetővé az Európai Fogyasztói Központ új internetes szolgáltatása. A "Vásárlási tanácsadó" egy keresőprogram, amelynek segítségével már a megrendelés előtt kiszurhetők a tisztességtelen webes kereskedők - mondta az InfoRádiónak az Európai Fogyasztói Központ igazgatója.

A vásárlási tanácsadó program általános információkat ad arról, milyen adatoknak kell mindenképpen szerepelniük egy-egy kereskedelemmel foglalkozó weboldalon. Ez segítség lehet annak eldöntésében, hogy érdemes-e onnan vásárolni - mondta az Európai Fogyasztói Központ igazgatója.

Morvay György hozzátette: a programban konkrét online kereskedelemmel foglalkozó cégekre is rá lehet keresni, így a felhasználók megtudhatják, hogy az adott vállalkozás megbízható-e vagy sem.

Magyarországon az online kereskedés az észak-európai országokhoz képest gyerekcipőben jár, de fejlődik, ami megmutatkozik a panaszok növekvő számában is - közölte az Európai Fogyasztói Központ igazgatója.

A programot ide kattintva érheti el.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást