Vezető nélkül maradhat az MTV

InfoRádió / MTI
2008. február 12. 10:35
Eredménytelenül zárult a Magyar Televízió (MTV) elnöki tisztségére kiírt pályázat, miután a posztra jelölő kuratóriumi elnökség tíz tagja közül csak ketten adtak le érvényes voksot - közölte az egyik kurátor, Kozák Márton.

Mint mondta: ő a szintén az SZDSZ által a testületbe delegált Rajk László Rudi Zoltán jelenlegi elnökre szavazott, mivel úgy látták, hogy az elmúlt négy esztendő történései "sok vonatkozásban elismerésre méltók".

Hozzátette: tartottak attól is, hogy egy eredménytelen választás esetén "hosszabb időre" választott vezető nélkül maradhat a közmédium.

Egy interregnum "nagyon aggályos lenne, sok-sok szempontból" - mondta, emlékeztetve arra, hogy folyamatban van az MTV új székházba költözése; a média újraszabályozására utalva pedig megjegyezte, kérdéses, hogy az újabb pályázaton lesz-e jelentkező "egy olyan posztra, amelynek ügyében törvényhozás folyik".

Kozák Márton szerint a pályázati eljárás rendjével teljesen ellentétes, hogy a testület öt, az ellenzék által delegált tagja már előre jelezte, hogy egyik pályázó elnökké jelölését sem támogatják, mivel azok a február eleji személyes meghallgatásukon nem válaszoltak bizonyos, helyben felvetett kérdéseikre.

Egy tenderkiírásba nem lehet az elbírálás során újabb szempontokat beemelni - mondta.