Tüntetők gyülekeznek a Parlamentnél

Infostart
2008. február 11. 11:31
Az InfoRádió helyszíni tudósítója szerint mintegy száz-kétszáz ember gyülekezik Budapesten a Vértanúk terénél. Az Árpád-sávos és nemzeti színű zászlókat lengető tüntetők a Nagy Imre szobor mellett állnak.

Mintegy száz-kétszáz tüntető gyülekezik Budapesten, a Parlamenttől nem messze található Vértanúk terénél - jelentette az InfoRádió helyszínen tartózkodó tudósítója.

Az emberek Árpád-sávos és nemzeti színű zászlókat lengetnek, de a hangulat egyelőre békésnek mondható. Csupán 5-6 ember szól hangosabban a kordont állító rendőrökhöz.

Az InfoRádió munkatársa szerint a Nagy Imre szobor mellett egy harangot állítottak fel.

A Parlament környékét vasárnap éjszaka zárta le kordonokkal a rendőrség - mondta el korábban az InfoRádióban a BRFK szóvivője. "Az éjszakai, hajnali órákban a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai áthelyezték azokat a kordonokat a Kossuth tér szélére, amelyeket a személy- és létesítménybiztonsági intézkedések érdekében a Köztársasági Õrezred meghatározott" - fogalmazott Tafferner Éva.

A Köztársasági Õrezred parancsnokának csütörtöki határozata értelmében az intézkedés legkésőbb március 31-én éjfélig tart.

Dobozi József a tavaly december 17-én történtekhez hasonló esetek megelőzése érdekében döntött a Kossuth tér lezárásának kiterjesztéséről.

Az akkori demonstráció idején a tüntetők inzultálták a Parlamentből távozó országgyűlési képviselőket.