A mezőgazdasági bizottság visszadobta az új energiapolitikai koncepciót

InfoRádió / MTI
2008. február 11. 13:05
Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága sem találta általános vitára alkalmasnak az új energiapolitikai koncepciót. A múlt héten a környezetvédelmi bizottság is elutasította a stratégiát.

Az új energiapolitikai koncepcióval kapcsolatos határozati javaslatról 10 kormánypárti képviselő támogató és 10 ellenzéki politikus elutasító szavazata mellett döntött a mezőgazdasági bizottság.

A szocialista Kis Péter László és Karsai József tartózkodott. Az indítványt korábban több kormánypárti képviselő bírálta, és jelezte: csak módosító indítványokkal szavazza meg a koncepciót, amelyet megalapozatlannak és felületesnek neveztek.

A kormány november végén fogadta el az új energiastratégiát, amely szerint 2020-ra 14-16 százalékos lehet a megújuló energiaforrások aránya Magyarországon.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium osztályvezetője akkor azt mondta: a legnagyobb bővülésre az energianövényekkel üzemelő biomassza-erőművek területén számítanak, a bioüzemanyagok jelenleg 2 százalékos részaránya pedig 10 százalékra emelkedhet 2020-ra.