Harc a magas díjak ellen

Infostart
2008. február 6. 07:14
Wáberer György, a Waberer's Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a Fővárosi Önkormányzat nem készítette elő megfelelően a behajtási díjak megemelésével kapcsolatos rendeletet.

A fuvarozóknak jelentős többletterhet jelent az, hogy a Fővárosi Önkormányzat magasabb behajtási díjat vezetett be a teherszállítók számára.

Wáberer György az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a díjat irreálisan magasnak tartják, ezért a fuvarozók minden törvényes eszközt megragadnak majd, hogy megtámadják azt.

Ráadásul, mint mondta, a teherszállítók a legtöbb esetben nem tehetnek mást, csak a városon keresztül tudnak áthajtani. Ennek legfőbb oka, hogy még mindig nem készült el a várost elkerülő M0-ás körgyűrű.

A teherszállítók azt is kifogásolják, hogy a Fővárosi Önkormányzat anélkül emelt díjakat, hogy egyeztetett volna a szakmai szervezetekkel.

A rendeletet kidolgozó, fővárosi tulajdonú Parking Kft közleménye szerint az egyeztetésekrol készült anyagokat elküldték véleményezésre az érintett érdekképviseleti szerveknek, de a hét tiltakozó szakmai szövetség nem válaszolt azokra.


 


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást