Feloszlatná az ellenzék a terézvárosi képviselőtestületet

Infostart
2008. február 4. 18:28
A terézvárosi képviselő-testület feloszlatását és időközi választás kiírását kezdeményezi a Fidesz-KDNP VI. kerületi frakciója. A szocialista polgármester szerint a kerületben nincs semmilyen botrány, a feloszlatásra nincs szükség.

Illés Zoltán, a Fidesz terézvárosi szervezetének vezetője az InfoRádióban azt mondta: a városrészben kialakult súlyos politikai, gazdasági és társadalmi válság indokolja lépésüket.

Az ellenzéki politikus a közelmúlt botrányai közül kiemelte az Andrássy úti paloták eladását, amiből bírósági ügy lett, és az egyik Bajcsy-Zsilinszky úti üzlethelyiséggel összefüggő korrupció-gyanús esetet.

Nemrég vesztegetéssel gyanúsították meg a terézvárosi önkormányzat tulajdonában lévő vagyonkezelő vezérigazgatóját, akit január 23-án rendőrök vittek el az igazgatótanácsi ülésről.

A kerület szocialista polgármestere alaptalannak nevezte Illés Zoltán állításait. Verók István az InfoRádióban válaszában úgy vélte: nincs semmilyen botrány a kerületben, szerinte a Fidesz kezdeményezése kizárólag politikai jellegű.

A képviselőtestület feloszlatásához a képviselők több mint felének hozzájárulása szükséges, a Fidesz-KDNP azonban nincs többségben a kerületben.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Illés Zoltán (Fidesz)
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Verók István szocialista polgármester
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást