"Egyértelműen törvénysértő az SZDSZ plakátja"

Infostart
2008. január 30. 11:10
Az SZDSZ népszavazási plakátja egyértelműen törvénysértő - állítja a Heraldikai és Genealógiai Társaság elnöke. Az SZDSZ kampányfőnöke szerint viszont a plakáton nem a tiltott önkényuralmi jelképnek számító ötágú csillag van.

Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő az InfoRádióban azt mondta: nem tettek tiltott önkényuralmi jelképet a népszavazási plakátjukra. A politikus szerint a csillag két ágát kitakarták, ezért az csak jelzésértékű. Horn Gábor azt mondta: a vörös csillagra emlékeztető jelet a múlt felidézésére és elítélésére szánják, és nem annak méltatására.

A törvény szerint a horogkereszt, a nyilaskereszt, az SS rúna, a vörös csillag és a sarló és kalapács tiltott. A Heraldikai és Genealógiai Társaság elnöke hangsúlyozta: csak tudományos és ismeretterjesztő célból lehet használni a tiltott jelképeket.

Németországban elképzelhetetlen hogy egy könyvborítón megjelenjen a tiltott önkényuralmi jelkép - tette hozzá Pandula Attila, aki szerint egyértelmű, hogy a szabaddemokraták plakátja törvénysértő. 


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást