Légkondicionálók a Combinókban 1,6 milliárdért

Infostart
2008. január 15. 08:10
Mintegy 1,6 milliárd forintért szerel légkondicionálót a Combino villamosokba a BKV. Kiricsi Karola, a társaság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a munka februárban kezdődik, júniusban pedig már az összes Combinón működni fog a berendezés.

Február és június között szerelik be a Combino villamosokba a légkondicionáló berendezéseket, amelyek a szerelvények egész utasterét hűtik majd - mondta az InfoRádiónak a BKV szóvivője.

Kiricsi Karola közölte: folyamatosan cserélik a Combinók ablakait is, így azoknak nagyobb felületét lehet majd kinyitni.

A szóvivő szerint nem fordulhat elő, hogy a nagy melegben a nyitott ablakokon át majd kiszökik a villamosból a hűvös levegő: amikor szükség van rá, automatikusan bekapcsol a légkondicionáló, ekkor azonban nem lehet rést nyitni az üvegfelületen.

A beruházás - amelyre a villamosok gyártójával kötött szerződés a BKV-nak opciót biztosított -, vagyis a teljes Combino-flotta légkondicionálóval való felszerelése 1,6 milliárd forintba kerül - tette hozzá Kiricsi Karola.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást