Mi lesz az egészségbiztosítási törvény sorsa?

Infostart
2008. január 3. 16:35
Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke szerint a kormány nem tervez alapvető változtatást az államfő által a parlamentnek megfontolásra visszaküldött egészségbiztosítási törvényen. A Fidesz szóvivője viszont úgy látja: egy teljesen új törvényre lenne szükség.

Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke az InfoRádiónak nyilatkozva elképzelhetőnek tartotta, hogy módosítsanak az államfő által megfontolásra visszaküldött törvényen. Javaslatokat a kormány és az illetékes bizottság nyújthat be, az újratárgyalás előtt.

Kökény Mihály szerint azonban a módosítások kapcsán nem szabad túlzásokba esni, csak a legszükségesebb pontosításokra kell szorítkozni.

A szocialista politikus Sólyom László köztársasági elnök az átiratában egyszerre sürgeti a verseny és a szolidaritás érvényesülését, amely Kökény Mihály szerint azonban ezen elvek csak egymás rovására valósíthatók meg.

Fidesz: a kormány nem enged a hatalmi gőgből

A Fidesz kommunikációs vezetője szerint a kormánypártok nem engednek az eddig tapasztalt agresszivitásukból, nem engednek a hatalmi gőgből és az üzleti érdekekből sem.

Szijjártó Péter az InfoRádiónak azt mondta: teljesen új egészségbiztosítási törvényre lenne szükség, de úgy látszik, a kormány erre nem hajlandó.

Mint a fideszes politikus mondta, az orvosoknak a törvény hatályba lépése után a terápiák kijelölésekor nem a betegek gyógyulását kell szem előtt tartaniuk, hanem a biztosítók profitérdekeit. Szavai szerint ezt követően a megfelelő egészségügyi ellátás csak néhányak kiváltsága lesz.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szijjártó Péter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Kökény Mihály
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást