Siófoké lett a városi repülőtér

InfoRádió / MTI
2007. december 29. 13:10
Megvásárolta a Siófok-Kiliti repülőteret az államtól a siófoki önkormányzat. A város 208 millió forintot fizetett a létesítményért.

Nagy István, a polgármesteri hivatal sajtóreferense közölte: Siófok már régóta tervezte a légi bázis tulajdonjogának megszerzését; az adásvételi szerződést hosszú tárgyalások után pénteken írták alá.

A megállapodás alapján az önkormányzat tulajdonába kerül a reptér város területén lévő része és a rajta lévő felépítmények. A vételár 208 millió forint. A repülőtér üzemeltetésre az önkormányzat külső céget vonna be.

A sajtóreferens közlése szerint a vételár fedezetével "nincs gond, hiszen az év végén megérkezett a város számlájára az épülő Sió Pláza területén eladott önkormányzati ingatlanok vételára: 340 millió forint".

Mint arról Nagy István beszámolt, a repülőteret külső, harmadik személlyel kívánja üzemeltetni az önkormányzat, amely iránt már most nagy az érdeklődés.

A sajtóreferens hozzátette: az érdemi egyeztetések csak ezután kezdődnek, de minden remény megvan arra, hogy a 2008-as szezon kezdetére egy üzemképes, kulturált repülőtér fogadja majd a légi úton érkező vendégeket.