"Maffia eddig még nem nyert uniós pályázaton"

Infostart
2007. december 28. 11:59
Uniós pénzek iránt érdeklődnek szervezett bűnözői csoportok, de eddig nem nyertek pályázaton - mondta az InfoRádiónak a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ december elején nyugdíjba vonult vezetője. Ferenczi László hozzátette: több maffiaellenes csoport is tevékenykedik Magyarországon főleg ukránok és oroszok, de nem ők a meghatározók.

A szervezett bűnözés mindig ott jelenik meg, ahol sok pénz van, vagy jelentős hasznot lehet szerezni - mondta az InfoRádiónak a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ december elején nyugdíjba vonult vezetője, aki szerint ilyen értelemben veszélyeztetettek az uniós pénzek is.

Az uniós pályázati pénzekkel azonban szigorúan el kell számolni, bár Ferenczi László szerint nincs olyan rendszer, amely tökéletesen működne, ráadásul a szervezett bűnözői csoportok meglehetősen leleményesek.

Magyarországon vannak jelentős pénzügyi alapokkal rendelkező és komoly gazdasági erőt képviselő szervezett bűnözői csoportok - tette hozzá a szakértő, aki számokat nem akart mondani. Azt azonban kijelentette, hogy a nyomozóknak a jövőben a gazdasági életre kell figyelniük, hiszen ezeknek a csoportoknak vannak legális üzleteik is.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást