Erdő Péter: A karácsony egész életre szóló küldetés

InfoRádió / MTI
2007. december 25. 09:50
Egész életre szóló küldetést jelent a keresztények számára a karácsony, mert ahogy Isten elküldte fiát a világra, úgy kell a benne hívőknek mutatni Krisztus küldetését embertársaik számára - erről a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke beszélt a budapesti Szent István-bazilikában bemutatott éjféli szentmisén.

Erdő Péter bíboros, prímás úgy fogalmazott: a karácsonyi ajándékozás nem csak az örömszerzésről szól, hanem Isten szeretetének jelképe, amiért az emberiségnek ajándékozta fiát, hogy kiszabadítsa az embert önzése és bűnei csapdájából, amire az ember önerejéből képtelen lenne.

Ezzel helyreállhat az a kapcsolat, amely Isten és ember között korábban megromlott - tette hozzá.

Az Esztergom-budapesti érsek azt mondta: nem tűnt el a világból az igazságtalanság, a cselszövés és a háború, ám Isten országa a hívőkben lakozik, és az idők végén, Krisztus második eljövetelekor megnyilvánul az egész emberiség előtt.

Jézus Földre jövetelével összefüggésben az evangélium terjesztéséről, a missziós munkáról is szólt, megemlítve a 2007-ben Budapesten szervezett Városmisszió programsorozatát.

Erdő Péter azzal zárta beszédét, hogy a keresztény ember optimizmusának végső forrása az, amire karácsony ünnepe emlékeztet: "Jézus személyében Isten lépett a történelembe és a mi életünkbe".

Ide kattintva elolvashatja Erdő Péter InfoRádiónak adott interjújának szerkesztett változatát.