Pauk György karácsonykor búcsúzik a színpadtól - programajánló

Infostart
2007. december 24. 10:35
Templomi koncertek és teltházas Diótörő-előadások jellemzik a karácsonyi komolyzenei kulturális kínálatot.

Szenteste, 23 órakor karácsonyi koncertet ad két orgonaművész, Deák László és Kecskés Mónika a Belvárosi (Pesti) ferences templomban - mondta az InfoRádiónak a fidelio.hu főszerkesztője.

December 25-én, a Belvárosi Szent Mihály templomban, az ünnepi szentmisén Mozart d-dúr Misse brevise hangzik el. Ugyanezt a darabot hallhatják azok, akik a Szent István Bazilika zenés szentmiséjére látogatnak el délelőtt 10 órakor - közölte Zsoldos Dávid.

Hegedűverseny, Diótörő

Karácsony második napján már több program várja az érdeklődőket: a december 26-i rendezvények közül a legjelesebb a világhírű, magyar származású hegedűművész, Pauk György búcsúkoncertje a Zeneakadémián.

A művész Bartók 2. hegedűversenyével köszön el a közönségtől, a koncerten közreműködik a Fischer Iván vezényelte Budapesti Fesztiválzenekar - tette hozzá a programajánló oldal főszerkesztője.

Pauk György nemcsak szerdán, hanem csütörtökön és pénteken is ad még koncertet: az előbbit ugyancsak a Zeneakadémián, az utóbbit pedig a Művészetek Palotájában - tájékoztatott Zsoldos Dávid.

A Diótörőre a karácsonyi ünnepek alatt már nem lehet jegyet kapni. A fidelio.hu főszerkesztője szerint jobb, ha az érdeklődők már október elején felveszik a kapcsolatot a színházakkal.

Különlegességek

December 30-án a Belvárosi Szent Mihály templomban Vivaldi talán legnépszerűbb művét, A négy évszakot adja elő a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamaraegyüttese - fűzte hozzá Zsoldos Dávid.

Szilveszter napján a Szent István Bazilika zenés szentmiséjén Palestrina Alma Redemptroris Mater című műve, valamint Halmos László Te Deuma hangzik el a bazilika énekkara és Koloss István orgonaművész közreműködésével - mondta a fidelio.hu főszerkesztője.

Zsoldos Dávid a vidéki programok közül egy december 30-i, győri hangversenyt emelt ki: a Richter teremben a Bolero Fúvósegyüttes ad szilveszteri koncertet. A repertoárban szerepel Mozart Varázsfuvolájának nyitánya, valamint Richard Strauss, Dvorák és más zeneszerzők művei.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást