Negyven sérült az elmúlt 24 órában

InfoRádió / MTI
2007. december 24. 11:32
Negyvenen sérültek meg az elmúlt 24 órában a csúszós utakon bekövetkezett balesetekben - mondta Dobson Tibor, a katasztrófavédelem főigazgatója az InfoRádióban.

Negyvenen sérültek meg az elmúlt 24 órában a csúszós utakon bekövetkezett balesetekben - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban.

Dobson Tibor elmondta: a tűzoltókat száz esetben riasztották műszaki mentéshez főként Közép-Magyarországon és a Nyugat-Dunántúlon. A legsúlyosabb baleset az M-5-ös autópályán történt vasárnap este. A Szeged felé tartó oldalon este két kamion és mintegy tíz autó csúszott egymásba, illetve borult az árokba. A mentők tíz sérültet vittek kórházba.

A szóvivő korábban arról számolt be, hogy elsősorban az ország középső részén okozott gondot az ónos eső és a ködszitálás. A legtöbb riasztás Pest, Fejér és Tolna megyéből érkezett, de sok volt a baleset Vas és Veszprém megyében is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a következő napokban sem javulnak az útviszonyok. Tóth Tamás elmondta: folytatódik a fagyos, hideg időjárás, így továbbra is bárhol lehet számítani jeges utakra, és elsősorban a déli és nyugati országrészben várható friss hó.