Lendvai most önkritikus

Infostart
2007. december 19. 12:44
Az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint Magyarország ugyan romló közérzettel, de veszi az akadályt, és 2007-ben rálépett a változások útjára. Lendvai Ildikó évértékelő sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy idén a kormányoldal közepesen vizsgázott.

A komoly erőpróbák és a nehéz vizsgák éve volt a 2007-es esztendő az ország és a kormány számára is - mondta az MSZP frakcióvezetője évértékelő beszédében.

Az 5-6 százalékos reálbércsökkenés tükrében Lendvai Ildikó úgy fogalmazott, hogy a Bokros-csomag több anyagi nehézséget okozott, de most több új dolgot kell megtanulni.

A szocialista politikus a 2007-es év legfontosabb parlamenti intézkedései között említette az egészségbiztosítási törvény mellett a fenntartott nyugdíjkorrekciót, a közpénzek kezeléséről szóló összeférhetetlenségi törvényt és a regisztrált élettársi kapcsolatról szóló jogszabályt.

Lendvai Ildikó hangsúlyozta: a kormányoldal idén közepesen vizsgázott.

Kifejtettte: az MSZP baloldali politikát folytatott, és a szolidaritás intézményesült az egészségügy, a nyugdíj és az oktatás átalakításánál, de nem segítette kellőképpen eligazodni az embereket a változásokban.

A szocialista frakcióvezető szerint csúfos példája ennek az egészségbiztosítási törvény, de lesz egy évük, hogy azt elmagyarázzák az embereknek.

Lendvai Ildikó kiemelte: jövőre tovább mennek a változások útján, 2008-ban sem lesz politikai rükverc.

A jövő év első fele a népszavazásról fog szólni, de ezzel elveszik a falatnyi békét, utána azonban lesz lehetőség a párbeszédre - emelte ki az MSZP-s politikus.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást