Új stratégiát hirdetett a rendőrség

Infostart
2007. november 30. 04:45
A schengeni csatlakozás, illetve a határőrség és a rendőrség integrációja új feladatok elé állítja a rendvédelmi szervet - mondta az országos rendőrfőkapitány. A rendőrség hét fő területen tervez hatékonyabb munkát.

Bencze József hangsúlyozta: a december 21-i schengeni tagság új feladatokat ad az integrált rendőrségnek; a határőrséggel összevont rendvédelmi szervnek 1.100 kilométer külső, nem schengeni határt kell felügyelnie.

Az országos főkapitány kijelentette: a Védőbástya programban hét fő területen, hét pilléren terveznek hatékonyabb munkát. Ezek a mindennapok biztonsága, a felelős közlekedés az utakon, nyitott határok a polgároknak, zárt kapuk a bűnözésnek, aktív kapcsolat a nyilvánossággal, korszerű technológiák, valamint a példamutató szervezet és a becsületes rendőrség.

A rendőrség nagyobb figyelmet fordít a közokirat-hamisításra, mert a schengeni csatlakozással a rendvédelmi szerv dolgozóinak több száz okmányt kell majd felismerniük. Kiemelten kezelik majd az erőszakos és a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket, valamint a családon belüli erőszakot.

A csatlakozás után tovább erősítik a szomszédos schengeni tagok rendőrségeivel való kapcsolatot, például az olyan események biztosításánál, mint a Sziget Fesztivál és a Forma-1-es Magyar Nagydíj.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást