Egyhangú támogatás Vereckeinek

InfoRádió / MTI
2007. november 29. 13:29
Egyhangúlag támogatta Vereckei Csaba ezredes, korábbi bűnügyi igazgató Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitánnyá történő kinevezését a közgyűlés Miskolcon.

Kökényesi Antal távozása után Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány Vereckei Csabát jelölte a megyei rendőr-főkapitányi posztra. A testületnek véleményezési joga van a megyei kapitányi kinevezés esetében.

Bencze József beszédében hangsúlyozta: a vezetői teendőket már megbízottként ellátó Vereckei Csaba kitűnő szakember, ezért javasolja őt első számú rendőri vezetőnek, aki képes lesz megoldani a határőrség integrációjával jövőre megszaporodó feladatokat.

Az országos rendőrfőkapitány az elmúlt időszak egyik legnagyobb eredményének nevezte a balesetek számának jelentős csökkenését a térségben. Jelezte, hogy az új rendőrfőkapitány folytatni kívánja azt a munkát, amely a mutatók további javulását hozza magával.

Úgy fogalmazott, hogy országos viszonylatban is példaértékű a hatóság és a polgárőrség kapcsolata Borsodban. Bencze József arról is szólt, hogy a roma kisebbség és a hatóság közötti együttműködést erősíteni kell.

Mint mondta, a lakosságot leginkább irritáló bűncselekmények esetében határozott fellépést vár el, példaként említette a falopásokat és a vagyon elleni bűneseteket.