Ismét leállhatnak a vonatok - demonstrációk országszerte

Infostart
2007. október 26. 15:59
Ismét leállhatnak a vonatok és demonstrációsorozatok kezdődhetnek az országban november 21-én szerdán, a Liga Szakszervezetek ugyanis erre a napra hirdették társadalmi szolidaritási napjukat. Az érdekvédelmi szervezetek és a hozzájuk csatlakozók az egészségbiztosítás tervezett átalakítása és a nyugdíjreform ellen tiltakoznak.

Demonstrációk és sztrájkok - ezek várhatók november 21-én szerdán - mondta az InfoRádióban Gaskó István, a Liga elnöke, aki több tízezer ember, valamint számos érdekvédelmi és civil szervezet részvételére számít.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete reggel hattól délig hatórás sztrájkot tart a MÁV hálózatán. A Liga pedig este hat órára a Kossuth térre hirdet demonstrációt. Gaskó István szerint azonban ezek mellett több sztrájk és demonstráció is várható.

Hozzátette: azt szeretnék, ha a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal egészségbiztosítási koncepciója valósulna meg a jelenlegi reformintézkedések helyett, az ugyanis az üzleti alapon működő biztosítók beengedésével előbb utóbb háttérbe szorítaná a szolidaritás elvű biztosítási rendszert.

A nyugdíjrendszer átalakítása kapcsán pedig azt közölte: 8 százalékos nyugdíjcsökkenést jelent a jövőben nyugdíjba vonulók számára a kormány tervezete.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást