Harmincezres büntetés a hétvégi fűnyírásért

Infostart
2007. október 24. 18:48
Akár 30 ezer forintos bírságot is kaphat az, aki füvet nyír szombat vagy vasárnap délután, amikor a szomszéd éppen nyugodtan sziesztázna. Németh Zoltán, a XXII. kerület alpolgármestere elmondta, hogy a napokban lépett hatályba a budafoki csendrendelet, ami többek között a hangos gépek használatát szabályozza.

Szeptemberben 1-jén fogadta el a képviselőtestület a csendrendeletet, amely október 1-jén lépett hatályba, és most tájékoztatják a kerület lakóit annak tartalmáról - mondta el az InfoRádiónak Németh Zoltán.

A legbosszantóbbak azok a zajforrások, amelyekkel a szomszédok egymást bosszantják - tette hozzá az alpolgármester, aki a zajos gépek hétvégi használatát emelte ki példaként. Az első lépés nyilván az, hogy az érintett figyelmezteti a zajongó szomszédot a rendeletre - hátha az még nem hallott róla -, majd az illetékes hatóságokhoz fordulhat a panaszával.

A pénzbírság 30 ezer forintig terjedhet a bírság, amellyel a rendelet megszegőit sújthatják. A csendrendelet egyébként az egész hétre érvényes, nem csak a hétvégére.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást